Görüş Bildir

Kansere karşı güçbirliğine!

Memorial Diyarbakır Hastanesince "Kansere Karşı El Ele Hasta Deneyimi Toplantıları"nın ilki gerçekleştirildi.

Kansere karşı güçbirliğine!

"Öğren, farkına var, korkma" sloganıyla kanser tedavisi sürecinde hastaların deneyimlerini paylaşmak ve kanserin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu anlatmak için Memorial Diyarbakır Hastanesi Konferans Salonu'nda "Kansere Karşı El Ele Hasta Deneyimi Toplantıları"nın ilki düzenlendi.

Toplantıda konuşan Uz. Dr. Mehmet Murat Akın, kanser hastalarında moral ve motivasyonun önemli olduğunu belirtti.

"Kanser hastalarının aile ve sosyal çevreden göreceği destek hastalıkla mücadele etmelerinde çok önemli rol oynar." ifadesini kullanan Akın, şöyle devam etti:

KANSERE KARŞI İŞBİRİLĞİ

"Hasta yakınları, bu süreçte hem kaygılı olmaları hem de nasıl davranacaklarını bilmemeleri nedeniyle bazen yanlış tutumlar sergileyebilirler. Kanser hastası olan bireylerin aileleri özellikle bu noktalara çok dikkat etmelidir. Bu toplantıları düzenlememizdeki amaç da hastalarımızın kaygılarını gidermek, farklı kanser türüne yakalanan hastaların hayatını deneyimleyip ondan faydalanmak veya ders çıkarmak ve onlara destek olmaktır. Unutulmaması gereken bir şey var, kanser yenilemez, tedavi edilemez bir hastalık değildir, bunu bilerek ve benimseyerek hareket edilmelidir."

Toplantıya, kanseri yenmiş ve kansere karşı mücadele veren bir çok hasta ve hasta yakını, Memorial Diyarbakir Hastanesi Onkoloji Merkezinde Prof. Dr. Mahmut İlhan, Doç. Dr. Ahmet Şiyar Ekinci, Uz. Dr. Serdar Altındağ, Psikoloji Bölümünden Uz. Psk. Özlem Soysal ve Uz. Psk. Olcay Geçgel ve tedavi süresince hastaların yanında olan onkoloji birimi personelleri katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi