Görüş Bildir

Kar ve yağmur birlikte bastırdı

Diyarbakır'da sağnak yağış etkili olurken, Kulp'ta yılın ilk karı yağdı. Viranşehir-Diyarbakır karayolu, kar yağışı nedeniyle ulaşım zorlukla yapılıyor.

Kar ve yağmur birlikte bastırdı

Uzun süredir kurak bir dönem geçiren Diyarbakır ve çevresinde etkili olan sağnak yağış, bugün öğlen saatlerine kadar devam edeceği bildirilirken, Metoroloji bölge müdürlüğü ani sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları uyardı. Kulp ilçesinde yılın ilk karı yağarken, Viranşehir-Diyarbakır karayolu kar yağışı nedehiyle ulaşım güçlüklü yapılıyor.

SAĞNAK YAĞIŞ ETKİLİ

Diyarbakır çevresinde etkili olan sağanağın, kuvvetlenerek bugün öğleye kadar süreceği bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Diyarbakır ve çevresinde beklenen yağmur ve sağanak, dün gece boyunca etkili oldu. Bugün öğlene kadar il genelinde kuvvetli yağmur, kentin kuzey ve doğu kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı görüleceği ifade edilirken, Vatandaşların ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı tedbir alması gerektiği bildirildi.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ

Buarada,  Diyarbakır Valiliği, kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış uyarısı yaptı.  Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgemiz genelinde öğle saatlerinden itibaren rüzgarın güney-güneydoğulu yönlerden kuvvetli şekilde (50-70 km/h), Cuma öğle saatlerinden itibaren ise kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli şekilde (50-70 km/h) eseceği tahmin edilmektedir. Bölgemizde aralıklı şeklide devam etmekte olan yağışların bugün(dün) öğle saatlerinden itibaren etkisin arttırarak Cuma gece saatlerinde kadar bölge genelinde kuvvetli sağanak yağmurlu (21-50mm), Şırnak ve bölgenin yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmurlu ve yoğun kar yağışlı olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.  Öte yandan, kentte sabah saatlerinde sis etkili oldu. Sis nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

KULP'TA YILIN İLK KARI

Kulp ilçesinde, havaların soğumasıyla birlikte mevsimin ilk karı düştü. Kulp ilçe merkezinde ve köylerinde, gece etkili olan sağanak ilerleyen saatlerde kar yağışına dönüştü. Sabah saatlerinde beyaz örtüyle karşılaşan vatandaşlar, araçların üzerindeki karı temizledi.

VİRANŞEHİR KARAYOLU

Viranşehir ilçesinde kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 12 araç, karayolları ekiplerince kurtarıldı. İlçede gece başlayan ve halen devam eden kar yağışı dolayısıyla Viranşehir-Diyarbakır Karayolu'nun 35'inci kilometresinde zincir takmayan 12 araç mahsur kaldı. Karayolları ekiplerinin iş makineleriyle karı temizlemesinin ardından araçlar yollarına devam edebildi.

Karayolları Viranşehir Bakımevi Şefi Hasan Duvarcı, yaptığı yazılı açıklamada, jandarma ekipleriyle koordineli olarak sürdürülen çalışmaların ardından açılan karayolunda tuzlama çalışması yaptıklarını belirtti. Duvarcı, sürücüleri zincir takmadan yola çıkmamaları konusunda da uyardı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi