Görüş Bildir

Kar yağışı etkili oldu

Diyarbakır'da önceki gün kar etkili oldu. Kulp'ta eğitime ara verilirken, Diyarbakır-Siverek karayolu zaman zaman ulaşıma kapandı. Bağlar belediyesi ekipleri ise kırsaldaki kapalı yolları açmak için seferber oldu.

Kar yağışı etkili oldu

Ülkenin büyük kesimini etkisi altına alan Kar yağışı önceki gece, Diyarbakır yöresinde de yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Kulp'ta eğitime ara verirken, Diyarbakır-Siverek karayolunda, kar yağışından dolayı yol ulaşıma kapanırken, çok sayıda araç mahsur kaldı. Bağlar Belediyesi ve Karayolları Ekiplerinin yoğun çalışmasıyla, Karaçadağ bölgesindeki kapalı yolar uçaldı.

BÖLGEDE ETKİLİ OLDU

Diyarbakır'ın Kulp, Lice ve Çınar ilçelerinde etkili olan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi. Ulaşımda aksamaların olduğu ilçelerden Kulp'ta, taşımalı eğitimin yapıldığı okullar, 1 gün süreyle tatil edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ilçe merkezindeki okullara köylerden taşımalı gelen öğrenciler için bugün eğitime ara verildiği belirtildi.

SİVEREK KARAYOLU

Önceki akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Şanlıurfa karayolu ulaşıma kapanırken, karayolunda meydana gelen hasarlı kazalarla kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Akşam saatlerinde kar yağışının etkisini gösterdiği Diyarbakır'da ulaşım da aksamalar meydana geldi. Kar yağışının etkili olduğu Şanlıurfa karayolu, kapandı. TIR ve kamyonların karayolunda ilerleyememesi ve meydana gelen hasarlı trafik kazaları nedeniyle de kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Karayolları ekipleri gecenin ilerleyen saatlerinde yürüttükleri yoğun çalışmalar sonucu yol ulaşıma açıldı.

BAĞLARDA SEFERBERLİK

Bağlar Belediyesi, kar yağışının etkili olduğu Karacadağ bölgesindeki kırsal yerleşim yerlerinde ulaşımın aksamasını önledi.

Bağlar Belediyesinden yapılan açıklamada, Karacadağ bölgesinin yüksek kesimlerinde kar yağışının etkili olduğu, önceden alınan tedbirlerle ulaşımın aksamasının önlendiği bildirildi.

Belediyeye ait araçlar ve iş makinelerinin müdahalesiyle 10 kırsal mahallede vatandaşların mağdur olmasının önüne geçildiği kaydedilen açıklamada, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin olası kar yağışına karşı gerekli tedbirleri almaya devam ettiği belirtildi.

BAŞKAN'A TEŞEKKÜRLER

Bölgede yaşayan vatandaşlar, alınan önlemler ve yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve belediye ekiplerine teşekkür etti.

Beyoğlu ise, "Bizim için vatandaşlarımızın huzuru çok önemlidir. Bizim görevimiz milletimize her koşulda hizmet ulaştırmaktır. Karacadağ bölgemizde yer alan 10 köyümüzün kar yağışı nedeniyle olası mağduriyetini önlemiş olduk. Bundan sonra da aynı şekilde milletimizin emrinde ve hizmetinde olmaya devam edeceğiz." dedi.

SİLVANDA ETKİLİ OLDU

Silvan'a bağlı kırsal mahallelerde dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı hayat durma noktasına getirdi. İlçeye bağlı onlarca köy yolu ulaşıma kapanırken Boyunlu, Taşpınar, Keklikdere, Onbaşılar, Bayrambaşı, Dağcılar, Arı, Görentepe ve Çiğdemli kırsal mahallelerine ulaşımda aksamalar yaşandı. Belediyeye bağlı ekipler, aksamaların giderilmesi için akşam saatlerinden itibaren çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından kar nedeni ile yaşanan olumsuzlukların giderildiği kaydedildi.

GÜNEYDOĞU BÖLGESİNDE

Öte yandan, Van, Bitlis ve Muş'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 317 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Bahçesaray ve Gürpınar ilçelerinde kar ve tipi nedeniyle 75 yerleşim biriminin yolunun kapandığı belirtildi. Açıklamada, karla mücadele ekiplerinin yolların açılması için çalışmalarını sürdürdüğü aktarıldı.

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan yaptığı açıklamada, kar nedeniyle 162 köye ulaşılamadığını söyledi. Karla mücadele ekiplerinin köy yollarını açmak için çalışma yürüttüğünü ifade eden Kurtkan, acil durumlar için ekiplerin hazır olduğunu vurguladı. Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür de kentte 80 köy yolunun kar nedeniyle kapandığını, ekiplerin yolları açmak için çalışma yürüttüğünü dile getirdi. Belediye ekipleri de cadde ve ara sokaklarda kar temizleme çalışmasını sürdürüyor.

METEROLOJİDEN UYARI GELDİ

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve kıyı kesimlerde dün sağanak, iç ve doğu bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde hava bugün parçalı ve çok bulutlu olacak.

Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun batısı ile Antalya, Karaman, Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize, Erzurum, Kars, Iğdır, Ağrı ve Şırnak çevrelerinde yağış öngörülüyor.

Yağışların, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç ve doğu bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Mersin'in doğu ilçeleri ile Adana ve Hatay'ın kıyı kesimlerindeki yağışların yerel olarak kuvvetli gerçekleşmesi bekleniyor.

Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik öngörülmüyor.

Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi ve Kuzey Ege'de kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi