Görüş Bildir

Karaca Gazeteciler gününü kutladı

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Karaca Gazeteciler gününü kutladı

Karaca, mesajında, medya kuruluşlarının devletin şeffaflaşmasına, gelişmesine ve güçlenmesine tarihin her döneminde önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Medya kuruluşlarının, kamuoyunun bilgilendirilmesi görevini yerine getirirken yönetilenler adına yönetenleri denetlediğini ve yapıcı eleştiriler yönelterek toplumsal huzur ve barışın tesisinde önemli bir rol üstlendiğini vurgulayan Karaca, medyaya yönelik hukuki düzenlemeleri, bağımsız ve tarafsız basının teminatı olarak görürken, gazetecilik mesleğinde çalışanların sosyal hakları başta olmak üzere sektöre yönelik her türlü iyileştirici, yapıcı ve düzenleyici çabayı destekleyip takdirle karşıladıklarını belirtti.

Karaca, mesajında şunları kaydetti:

TEKNOLOJİNİN YAYGINLAŞMASI

"Bunun yanında özellikle internet teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla çoğalan, kişi ve kurumların haklarını ve özgürlüklerini zedeleyen, yok sayan yayınların önlenmesi noktasında, medya kuruluşlarının sorumluluğunun arttığını düşünüyor, bu konuda azami gayretin gösterileceğine de yürekten inanıyoruz. Dünyanın farklı coğrafyalarında, zor şartlar altında görevlerini yerine getirmekte olan medya mensuplarımız başta olmak üzere mesleki ilkelerden taviz vermeden gazeteciliğe katkı sunan bütün meslektaşlarımın Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, sağlık, esenlik ve başarı dolu bir hayat diliyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi