Kaya davasına yasak getirildi

Katıldığı ses yarışmasıyla tanınan Kaya'nın Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki evinde uğradığı silahlı saldırıya ilişkin tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi

Kaya davasına yasak getirildi

Katıldığı ses yarışmasıyla tanınan Mutlu Kaya'nın, Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki evinde uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanmasına ilişkin görülen davanın bu celsesi için yayın yasağı kararı alındı.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Kaya tekerlekli sandalye ile ilk kez katıldı. Tutuklu sanık Veysi Ercan ve avukatların hazır bulunduğu duruşmada söz alan Kaya'nın avukatı Hatice Demir, müvekkilinin kişilik haklarını gerekçe göstererek, davaya ilişkin yayın yasağı kararı verilmesini talep etti.

TRAVMA YAŞIYOR

Mağdur Kaya da avukatının talebini yineleyerek, yaşadığı travma nedeniyle sanık Ercan'ın duruşma salonundan dışarı çıkartılması halinde ifade vermek istediğini belirtti.

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti tarafından davanın bu celsesine yayın yasağı kararı verilerek, Kaya'nın ifade vermesi için sanık Ercan'ın salondan çıkarılması istendi. Mutlu Kaya'nın ifadesinin ardından duruşma ertelendi.

KADINLAR SAHİP ÇIKTI

Duruşmadan sonra Kaya, ailesi ile Diyarbakır Barosu adli yardım binası önünde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunca yapılan basın açıklamasına katıldı.

Güçlükle konuşan Kaya, sanığın hak ettiği cezayı almasını, kadına yönelik şiddetin durmasını istediğini belirterek, adalete güvendiğini söyledi.

Platform temsilcisi Burcu Karefil de Türkiye'de bazı kadınların olduğu gibi Mutlu Kaya'nın da şiddete ve hak ihlallerine maruz kaldığını ifade etti.

Mahkemede, Kaya'yı öldürmeye teşebbüs eden sanığın kendisini haklı gösterecek şekilde savunma yaptığını ileri süren Karefil, "Bu davada hukuken kazanacağımızı biliyoruz. Şiddete, tacize ve cinsel saldırıya maruz kalan, şiddetin en son noktası olarak öldürülen tüm kadın kardeşlerimiz için hukuki olarak kazanacağımızı çok iyi biliyoruz. Mutlu ve ailesini asla yalnız bırakmayacağız." dedi.

İSTENİLEN CEZA ORANI

Mutlu Kaya, İstanbul'da katılacağı televizyon programı öncesi Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki evinde prova yaparken 18 Mayıs gecesi başından silahla vurularak ağır yaralanmış, olayla ilgili Kaya'nın erkek arkadaşı olduğu belirtilen Veysi Ercan tutuklanmış, şüpheli hakkında, "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" ve "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri bulundurma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz