Kayapınar ‘Gül’ şehri oluyor

Kayapınar Belediyesi, daha yeşil bir Kayapınar için kolları sıvadı. 56’ya yakın parkın bulunduğu ilçede, 3 park, 1 çevre yolu ve bir ‘gül bahçesi’ yapılması hedefleniyor. Ayrıca İlçedeki parklara 650’si 15-20 yıllık olan 2 bin 500 adet ağa dikimi yapılacak.

Kayapınar ‘Gül’ şehri oluyor

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçe Belediyesi, ilçede yeşil alan ihtiyacını karşılamak için çalışmalarını hızlandırdı. Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkanı Mustafa Kılıç’ın talimatı ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce, 56 adet parkın bulunduğu ilçede, 3 parkın daha yapılması planlanırken, yine bir adet ‘Gül bahçesi’ ile 1 çevre yolu projesi hayata geçirilecek.

BANK VE ÇÖP KUTUSU İHTİYAÇLARI

Yine çalışmalar kapsamında, Belediye’ye yapılan başvurular çerçevesinde Okulların oturma bankı ve çöp kutularının ihtiyacı giderilirken, askeri birliklerin bahçelerindeki ağaçların budaması yapıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince, 56 park ve Toplum Sağlık Merkezi’nin eksiklikleri gideriliyor.

2 BİN 500 AĞAÇ DİKİLECEK

Kayapınar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce, İlçe sınırları içerisindeki Parklara, 650’si 15-20 yıllık olan 2 bin 500’ye yakın ağaç dikimi yapılacak. Yine 2017 yılında Kayapınar İlçesi’nde 3 park, 1 çevre yolu ve gül bahçesi projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Bu arada, Rojava Parkından Şehit Polis Alişan Karakolu’na uzanan yeşil kuşak ve park alanları baştan sona revizyondan geçiriliyor. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler