Görüş Bildir

Kaymakam şehit oldu!

Mardin'in Derik İlçesi'nde dün Hükümet Konağı'nda, PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında yaralanan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Kaymakam  şehit oldu!

Saldırının ardından önce Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan, buradaki ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle Gaziantep'teki Doktor Ersin Arslan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne nakledilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, tedaviye alındı. 35 yaşındaki Kaymakam Safitürk, doktorların tüm çabasına karşın bu sabah saat 07.46'da şehit oldu. Kaymakam Safitürk'ün cenazesi otopsi için morga konuldu.

ŞEHİT BABASI

Şehidin babası Safitürk, Dr. Ersin Arslan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, terörü lanetledi.  Oğluyla gurur duyduğunu dile getiren Safitürk, "Vatan, uğrunda şehit olan varsa vatandır. Vatan uğruna ben de hazırım. Oğlumu şehadete ulaştıranları Allah'a havale ediyorum, vatan sağ olsun. Allah, vatanımıza ve milletimize yardım eylesin. Allah, terörü destekleyenlerin kendi başlarına bela etsin." diye konuştu.  Bu arada, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da hastaneye gelerek, aileye başsağlığı diledi.

30 KİŞİ GÖZALTINDA

Derik İlçesi Kaymakamlık binasında dün meydana gelen ve Kaymakam Muhammed Fatih Süfitürk'ün şehit olmasına neden olan bombalı saldırı ile ilgili soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Kaymakamlık çalışanlarının da bulunduğu şüpheli sayısı 30'u bulurken, gözaltına alınanların Mardin Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü belirtildi.

Patlamada hafif yaralananların da ifadesine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü, halen tedavi altında kimsenin bulunmadığı belirtildi. Saldınının ardından gözaltına alınanlardan 2 kişinin ise serbest bırakıldığı öğrenildi. Patlamadan sonra dün ilçe merkezinde bir çok eve özel harekat timleri tarafından baskınlar düzenlenirken, ev baskınlarından da bazı kişilerin gözaltına alındığı belirtildi.

KAYMAKAM, 3 GÜN DERİK'TE YOKTU

Önceki gün makamında düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan ve dün sabah tedavi gördüğü Gaziantep'te hastanede şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün saldırıdan 3 gün önce İçişleri Bakanlığı'nın Belediyelere kayyum olarak atanan mülki idare amirleri ile ilgili toplantısına katılmak için Ankara'ya gittiği ve önceki gün gelip göreve başladığı öğrenildi.

BOMBADA İKİ İHTİMAL

Soruşturmayı yürüten güvenlik birimleri, bombalı saldırı ile ilgili iki ihtimal üzerinde duruyor. Birinci ihtimal; Kaymakam ilçe dışında iken patlayıcı bir çanta içerisinde makam odasına konuldu ve önceki gün Safitürk makamda iken uzaktan kumanda ile patlatıldı. İkinci ihtimalin ise; Kaymakam bulunmadığı sırada kendisine patlayıcı hediye paketi şeklinde kargo ile gönderildi ve paket açılırken patlama meydana geldi.

ŞEHİD İÇİN CENAZE TÖRENİ

Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinden, ailesi ve yetkililer tarafından alınan şehit Kaymakam Safitürk'ün Türk bayrağına sarılı naaşı, Gaziantep Havalimanına getirildi.  Buradaki törende şehidin annesi Fatma ve babası Asım Safitürk, metanetini korudu.

Eşi Ayşegül Safitürk, tabuta sarılarak, "Aşkım istediğin gibi ölüm oldu. Sana da böylesi yakışırdı. Her şehit cenazesine giderken hüzünlenirdin, şimdi de sen gidiyorsun. Aşkım, oğlun benim emanetim, canım pahasına emanetine sahip çıkacağım." diyerek gözyaşı döktü.

Bu sırada şehit Safitürk'ün 5 yaşındaki oğlu Asım Eren'in de "Anne niye ağlıyorsun?" diyerek ağlamaya başlaması, törene katılanları hüzünlendirdi. Vali Yaman, şehidin ailesine, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik tarafından dua okunmasının ardından şehidin cenazesi, askeri uçağa konularak toprağa verilmek üzere memleketi Sakarya'ya gönderildi.

Şehidin eşi Ayşegül Safitürk, törenin ardından uçağa binmek üzere giderken, "Şehit törenlerinde şehide saygından en önde olmak isterdin. Bak yine en öndesin. Seni seviyorum." diyerek ağıt yaktı.  Törene, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Kilis Valisi İsmail Çataklı ile askeri ve mülki erkan katıldı.

PKK ÜSTLENDİ

Safitürk'ün şehit olduğu 3 kişinin yaralandığı saldırıyı, kendilerine YPS adını veren gençlik yapılanması üstlendi. PKK'ya yakın internet sitelerinde yer alan açıklamada, saldırının Derik'te öldürülen teröristler için misilleme amacıyla yapıldığı belirtildi.

KAYMAKAM, 11 EYLÜL'DE KAYYUM OLARAK ATANMIŞTI

Derik Kaymakamlık makamında el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda şehit olan ilçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, İçişleri Bakanlığı tarafından 11 Eylül'de 28 belediye yapılan görevlendirmeler sırasında, eş başkanları görevden alınan Derik ilçe Belediyesine kayyum olarak atanmıştı. Şehit kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, daha önce bölgede 2013 ile 2015 yılları arasında Bingöl'ün Kığı ilçesinde Kaymakamlık yapmıştı.

ŞEHİT KAYMAKAM SAFİTÜRK KİMDİR?

1981 yılında Sakarya'nın Geyve İlçesi'nde doğan Muhammed Fatih Safitürk 2004 yılında Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İng) Bölümünden mezun oldu. 2005 Yılında Ulaştırma Bakanlığı, Savunma Sekreterliği (memur) görevinde bulunan Safitürk, 2006-2008: Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdürlüğü (Uzm. Yrd.) olarak görev yaptı. Safitürk 2009 yılında Kastamonu Küre Kaymakam vekili 2010 yılında University of Exeter, Politics, (Yüksek Lisans) tamamladıktan sonra 2011-2013 yıllarında Bolu Kıbrıscık Kaymakamı ve 2013-2015 yıllarında Bingöl Kiğı Kaymakamlığı görevlerini yaptıktan sonra İçişleri Bakanlığının son kaymakamlar kararnamesiyle Mardin'in Derik Kaymakamlığına atandı. Muhammet Fatih Safitürk evli ve bir çocuk babası. Şehit Kaymakam Safitürk'ün eşinin de öğretmen olduğu belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi