Görüş Bildir

Kaymakamımız yuvamı yaptırdı!

Diyarbakır'da görevlendirme yapılan Bismil Belediyesince 30 çift için toplu nikah töreni düzenlendi. Damat Akbulut, "Kaymakam Bey sayesinde yuva sahibi oldum. Çok mutluyum" dedi.

Kaymakamımız yuvamı yaptırdı!

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır'ın Bismil Belediyesi tarafından 30 çift için toplu nikah töreni gerçekleştirildi.

İlçedeki bir düğün salonunda düzenlenen düğün törenine 30 çift ve ailelerinin yanı sıra Bismil Belediye Başkan Vekili Kaymakam Turgay Gülenç, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hasan Karaşeyho ile vatandaşlar katıldı.

Tüm masrafların belediye tarafından karşılandığı törenle resmi nikaha kavuşan çiftlere Gülenç, altın taktı.

Gülenç, Bismil'de göreve başladıkları günden bu yana vatandaşlarla bir arada bulunmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Gülenç, vatandaşların doğumundan ölümüne kadar her konuda yanlarında olduklarını dile getirerek, bu törenin de bu düşüncelerinin bir parçası olduğunu aktardı.

İlçede toplu sünnet şöleni de yaptıklarını hatırlatan Gülenç, "30 çiftimiz de resmi nikah ile evliliğe adım atılar. Bu çiftlerin arasında ilk defa evlenenlerin yanı sıra dini nikahla yaşayanlar da vardı. Resmi nikahı özelikle kadın haklarını korumak adına önemli görüyoruz. Resmi nikah çok önemli bir konu. Özellikle kadınların hukuki haklarını korumaları için önemli." ifadelerini kullandı.

- Protokol ile halay çektiler

Damatlardan Mesut Tekdemir, çok heyecanlı olduğunu belirterek, böyle mutlu bir ortamda bulunmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Yusuf Akbulut (57) ise resmi nikah yaptırmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Allah Kaymakam Bey'den razı olsun. Eski belediyeler böyle hizmetler sunmuyordu. Ama Kaymakam Bey halk ile iç içe, garibanın sesini dinliyor, sorunlara çözüm buluyor. Kaymakam Bey sayesinde yuva sahibi oldum. Çok mutluyum." diye konuştu.

 Gelinlerden Zehra Tekdemir de böyle bir imkanı kendilerine sağlayan Kaymakam Gülenç'e teşekkür etti.

Çok mutlu olduğunu ifade eden Cemile Akbulut, yaşadıkları sevinci anlattı.

Daha sonra çiftler ve törene katılan vatandaşlar Belediye Başkan Vekili Kaymakam Gülenç, Yarbay Karaşeyho, İlçe Emniyet Müdürü Öztürk ile halay çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi