Görüş Bildir

Kaymakama 2 Bin Lira Ceza

Diyarbakır'ın Kocaköy İlçesi'ndeki Sağlık Merkezi'nde görevli doktor Bahar Tekin'i tartakladığı iddiasıyla hakkında ceza ve tazminat davası açılan eski Kocaköy Kaymakamı Muhammed Gürbüz'e, kasten yaralama suçundan 2 bin lira para cezası verildi.

Kaymakama 2 Bin Lira Ceza

DİYARBAKIR-Diyarbakır'ın Kocaköy İlçesi'ndeki Sağlık Merkezi'nde görevli doktor Bahar Tekin'i tartakladığı iddiasıyla hakkında ceza ve tazminat davası açılan eski Kocaköy Kaymakamı Muhammed Gürbüz'e, kasten yaralama suçundan 2 bin lira para cezası verildi. Ceza ertelenirken, Kaymakam hakkında açılan 25 bin liralık tazminat davasının ise devam etti bildirildi.

KOCAKÖY KAYMAKAMI

Kocaköy İlçesinde 24 Nisan 2011 tarihinde Sağlık Merkezi'nde görevli Dr. Bahar Tekin'i tartakladığı iddiasıyla hakkında Diyarbakır 6'ıncı Sulh Ceza Mahkemesinde 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Kaymakam Muhammed Gürbüz davasında karar çıktı.

BAYAN DOKTORA DARP

Halen Muş'un Malazgirt Kaymakamı olan Gürbüz ile doktor Tekin'in katılmadığı bugünkü duruşmada, Tekin'in avukatı Uğur Kaşhan, davada yeteri kadar tanık dinlendiğini ve tanık ifadelerinden Kaymakam Gürbüz'ün müvekkilini dövdüğünün anlaşıldığından üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

2 BİN LİRA CEZA VERİLDİ

Mahkeme, sanık Gürbüz'ün yöneltilen 'kasten yaralama' suçunu işlediği anlaşıldığından suçun işleniş biçimi göz önüne alınarak 120 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, Gürbüz'ün cezasından 1/6 oranında indirim yaparak 2 bin lira para cezası ile cezalandırılmasına karar vererek, verilen cezası 5 yıl erteledi. Mahkeme ayrıca yargılama gidirleri ve avukat ücretlerinin de Kaymakam Muhammed Gürbüz'den alınmasına karar verdi.

CEZA DAVASI BİTTİ, SIRADA TAZMİNAT DAVASI VAR

Buarada, Kaymakam Muhammed Gürbüz hakkında daha önce Valiliğin soruşturma izni vermediği ancak İdare Mahkemesi'nin kararı ile ceza davasının açıldığı ifade edilirken, Kaymakam hakkında açılan 25 bin liralık tazminat davası ise devam ediyor.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Kocaköy'de görevli Dr. Bahar Tekin'in 24 Nisan 2011'de Kaymakamlık Yazıişleri Müdürü Naci Akdamar'ın yatalak hasta olan babasının evine gitmediği gerekçesiyle Kaymakam Muhammed Gürbüz, tarafından tokatlanıp tekmelendiğini iddia etmişti. Kaymakam Gürbüz ise, doktoru tartaklamadığını, kendisini görünce yere düştüğünü söylemişti. Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı olayın soruşturulması için müfettiş görevlendirmişti. Doktor Bahar Tekin, hastaneden 10 günlüklük iş görmez raporu almıştı. Olaydan sonra Dr. Bahar Tekin Diyarbakır'da görev yaparken, Kaymakam Muhammed Gürbüz ise Muş'un Malazgirt ilçesine atanmıştı. –

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi