Görüş Bildir

Kaymakamdan bürokrata sitem

Manisa İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na, Demirci Kaymakamı Atila Kantay'ın tepkisi damga vurdu.

Kaymakamdan bürokrata sitem

2011'den bu yana Demirci'deki Kılavuzlar yolunda yaşanan ölümlü kazalarda 4'ü çocuk 6 kişinin öldüğünü hatırlatan Kantay, Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne durumu bildirmesine rağmen geri dönüş dahi yapılmadığını söyleyerek sitem etti.
Manisa İl Koordinasyon Kurulu üçüncü dönem toplantısı; Vali Yardımcısı Yakup Tat başkanlığında, Şehzadeler Kaymakamlığı toplantısı yapıldı. Toplantıya bölge müdürleri, belediye başkanları ve il müdürleri katıldı.Yatırımlar hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Yakup Tat, kentte 313 kamu yatırım projesi bulunduğunu belirterek, "Bu projelerin toplam tutarı 3 milyar 11 milyon liradır. Üçüncü dönem sonu itibariyle 166 milyon 356 bin lira harcama yapılarak yüzde 36 nakdi gerçekleşme sağlandı. Dönem sonu itibariyle bu projelerin yüzde 33'ünün tamamlandığı, 183'ünün devam ettiği, yüzde 40'ının ihale aşamasında olduğu ve 57 projeye hiç başlanmadığı görülüyor. Yatırımların sektörlere göre dağılımına baktığımızda ise tarımda 74, madencilikte 6, enerjide 35, ulaştırmada 35, eğitimde 79, sağlıkta 15, turizmde 12 proje yapılmış" dedi.
KAYMAKAM'DAN TEPKİ
Demirci Kaymakamı Atila Kantay, toplantıda ilçelerinde yaşanan kazalardan dolayı Karayolları 2'inci Bölge Müdürlüğü'ne sitem etti. 2011'den bu yana ilçesindeki Kılavuzlar yolunda 13 yaralamalı, 6 ölümlü kaza olduğunu belirten, ölenlerden 4'nün çocuk olduğunu açıkladı. Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne bu durumu bildirdiğini ancak geri dönüş dahi yapılmadığını söyleyen Kaymakam Kantay, "15 yaşındaki Halis, 11 yaşındaki İbrahim, 9 yaşındaki Dilek ve 3 yaşındaki Ahmet bu yolda can verdi. Kılavuzlar Köyü'nde bu yol 500 metre bir yoldur. Burada yolcu indiren otobüslerin yolu kapatması sonucu kazalar yaşanıyor. Yapılması gereken o bölgede 500 metrelik mesafede sığınma cebi yapılmasıdır. Ancak Karayolları Müdürlüğü o yolda herhangi bir çalışma yapılmasını mevzuata aykırı olduğunu söyledi. Fakat 2011 yılından bu yana mevzuata aykırı şekilde ölü verdik bu yolda. Son kazadan sonra Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ulaşmaya çalıştım. Ancak bize bir geri dönüş olmadı. Ama bugün de ulaşamadık. Kendilerine acılı ailelerimizin selamlarını iletiyoruz" dedi.
Karayolları Bölge Müdürünün katılmadığı toplantıda Demirci Kaymakamı Kantay'ın tepkisine; Bölge Müdür Yardımcısı Baki Çoban cevap verdi. Suçlayıcı sözler söylendiğini dile getiren Çoban, konuyu inceleyeceklerini ifade etti. Toplantıda diğer bölge müdürlükleri de sırayla sunumlarını yapıp, isteklerini dile getirdi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi