Kayyum ihtarı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Selçuk Mızraklı ve Hülya Alökmen Uyanık, “Tüm mal varlıklarının hesabını soracağımızdan hiç kimsenin şüphesi bulunmasın” dedi.

Kayyum ihtarı!

31 Mart günü yapılan yerel seçimlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan HDP’li Selçuk Mızraklı ve Hülya Alökmen Uyanık, kayyumların belediyeleri ve bağlı kurumları yağmalayarak boşaltmasına ilişkin ihtarname yayınladı.

‘BUNUN İSMİ HIRSIZLIK VE YOLSUZLUKTUR’

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde çalışanlara çağrıda bulunulan ihtarnamede, şu ifadelere yer verildi: “2016 yılında kayyum atanarak gasp edilen tüm belediyelerimizde hukuksuzca işlemler yapılmıştır. Taşınır-taşınmaz mal varlıklarının hukuksuzca devri işlemleri Sayıştay raporlarına dahi yansımıştır. 1 Nisan 2019 itibari ile kaybettiklerini anlayan kayyumlar tarafından dünden beri belediyelerimizin önlerinde nakliye araçları ile taşıma yapılmakta, belediyelerimize ait demirbaşlar kaçırılmaktadır. Bunların yanı sıra yapılan finansal işlemlerinde yasal olmadığını, adeta talandan mal kaçıran zihniyetin tezahürü olduğu anlaşılmaktadır. Bunun ismi hırsızlık ve yolsuzluktur.”

‘HESABINI SORACAĞIZ’

Kayyumların belediyeleri yağmalaması ve boşaltmalarına ilişkin hukuki süreç başlatılacağı aktarılan ihtarnamede, “Bu hırsızlığa, yolsuzluğa ve hukuksuzluğa göz yuman, imza atan veya seyirci kalan sorumluluk mevkiindeki tüm kesimlerin bu suça iştirak ettiğini ve çalışmaya başlayacağımız ilk günden itibaren yaşanan hukuksuzlukları ortaya çıkarıp adalet yoluyla bunlardan tek tek hesap soracağımızı açıkça belirtiyoruz. Dün itibariyle kayyumların hiçbir zaman hukuki kabul etmediğimiz tüm yetkileri artık seçimlerle birlikte tamamen sona ermiştir. Bu yanlışlardan bir an önce dönülmeli ve halktan özür dilenmelidir. Halka ait olan ve hukuksuzca gasp edilen, devredilen ve çalınan belediyelerimizin tüm mal varlıklarının hesabını soracağımızdan hiç kimsenin şüphesi bulunmasın” ifadelerine yer verildi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz