Görüş Bildir

Kaza kurşunu şehit etti!

Lice ilçesinde görev yaptığı karakolda "silah kazası" sonucu er Muhammed İslam Altuğ şehit oldu.

Kaza kurşunu şehit etti!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde vatani görevini yapan er İslam Muhammed Altuğ (21), dün sabah bir askerin silahından çıkan 'kaza kurşunu' ile yaşamını yitirerek, şehit düştü. Şehit Altuğ'un (21) ailesine şehadet haberi verildi.

Kaza kurşunu ile şehit düşen Er İslam Muhammet Altuğ’un terhis olmasına 5 günü kaldığı öğrenildi. Altuğ'un cenazesi memleketi Yalova’da, öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verileceği belirtildi.

AİLESİNE HABER VERİLDİ

Şehit Altuğ'un (21) ailesine şehadet haberi verildi. Yalova Valisi Muammer Erol, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik ve İl Jandarma Komutanı Albay Ali Gemalmaz ile beraberindekiler, şehidin Süleymanbey Mahallesi İstiklal Caddesi'ndeki babaevine geldi. Yetkililer, anne Şükret ve baba Hakan Altuğ'a şehadet haberini vermesinin ardından Türk bayrağı asılan evin önüne Yalova Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu.

KAZARA ŞEHİT OLDU

Altuğ'un iki kardeşinin bulunduğu ve nişanlısı Ayşenur Kaya ile ağustos ayında evlenmeyi planladığı öğrenildi. Şehidin kuzeni Gökhan Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muhammed İslam Altuğ ile en son 15 Haziran'da görüştüklerini söyledi.

Altuğ'un, terhis olup Yalova'ya gelmeye hazırlandığını belirten Demir, "Cuma günü akşam buraya inmiş olacaktı. 31 Ağustos gibi düğün düşünüyorlardı." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi