Kazaları Önlemek!

Trafik güvenliğinde ihtiyaç duyulan bilimsel çalışmaların yapılması amacıyla YÖK ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen Trafik Güvenliği İşbirliği Projesi tanıtıldı

Kazaları Önlemek!

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Günay, "Trafikte sürücülerin birbirine saygılı olması, kurallara uygun davranması topluma saygıyı da beraberinde getirir. Bu kapsamda trafikte güvenlik konusunda bilimsel çalışmalar için yol haritamızı belirlemek istiyoruz"

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, "Trafikte sürücülerin birbirine saygılı olması, kurallara uygun davranması topluma saygıyı da beraberinde getirir. Bu kapsamda trafikte güvenlik konusunda bilimsel çalışmalar için yol haritamızı belirlemek istiyoruz" dedi.

"Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı" çerçevesinde, trafik güvenliğinde ihtiyaç duyulan bilimsel çalışmaların yapılması amacıyla YÖK ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında hayata geçirilen Trafik Güvenliği İşbirliği Projesi tanıtım toplantısının 7'ncisi, YÖK Başkanlığında gerçekleştirildi.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Günay'ın yönetiminde gerçekleştirilen toplantıya, Ankara, Amasya, Çankırı, Çorum, Kastamonu, Kırıkkale, Ordu, Samsun, Sinop, Tokat'taki üniversitelerden ve il emniyet müdürlüklerinden temsilciler katıldı.

"TOPLUMU GENÇLER VASITASIYLA ÜRETELİM"

Günay, toplantıda yaptığı konuşmada, dünyada üniversitelerin mükemmeliyet merkezi olarak tekrar tasarımının tartışıldığını belirterek, "Mükemmellik merkezi olsun ki gençler vasıtasıyla toplumu yeniden üretelim. Buna trafik de eklensin. Trafikte sürücülerin birbirine saygılı olması, kurallara uygun davranması topluma saygıyı da beraberinde getirir. Bu kapsamda trafikte güvenlik konusunda bilimsel çalışmalar için yol haritamızı belirlemek istiyoruz" diye konuştu.

Toplantıda, trafik güvenliği alanında ihtiyaç duyulan personel yetiştirme üzerine ön lisans, lisans ve lisansüstü program ve bölümlerin açılması, eğitimde trafik güvenliği konusunda etkinlik ve farkındalık çalışmaları yapılması, üniversite yerleşkesinde trafik güvenliğinin artırılması, araştırmaların desteklenmesi, çalışma ve elde edilen bulguların yaygınlaştırılması, il çalışma gruplarının oluşturulması ve esasların belirlenmesi gibi konular hakkındaki öneriler tartışıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler