Kazayla arkadaşını öldürdü, 5 yıl hapis aldı

Adana'da incelediği tabancanın kazayla ateş alması sonucu arkadaşı 24 yaşındaki Hüseyin Coşkun'un ölümüne neden olan 22 yaşındaki Yusuf Budan, 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra tahliye edildi.

Kazayla arkadaşını öldürdü, 5 yıl hapis aldı

Olay, geçen 10 Şubat'ta merkez Yüreğir İlçesi'nin 19 Mayıs Mahallesi'nde meydana geldi. Atık karton toplayarak geçimini sağlayan Hüseyin Coşkun, komşuları Gamze Altındiş'in evine gitti. Aynı evin damında Gamze Altındiş'in eşi Eyyüp Altındiş ile birlikte güvercin besleyen Yusuf Budan da üşüdüğünü söyleyerek sobanın başında ısınan Gamze Altındiş ve Hüseyin Coşkun'un yanına indi.

KURCALADIĞI SİLAH ATEŞ ALDI

Bir süre sobanın etrafında Gamze Altındiş ve Hüseyin Coşkun ile birlikte oturan Yusuf Budan, iddiaya göre ruhsatsız tabancasını çıkarıp kurcalamaya başladı. Tabancanın birden ateş alması üzerine Hüseyin Coşkun, başından vurularak yere düştü. Yusuf Budan silahı bırakıp kaçarken, Gamze Altındiş'in çığlıkları üzerine eve giren Eyyüp Altındiş, komşularının da yardımıyla Hüseyin Coşkun'u hastaneye götürdü. Hüseyin Coşkun 5 gün sonra tedavi gördüğü hastanede öldü. Yusuf Budan ise polise teslim oldu. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Budan, tutuklandı.

MERAKIMDAN SİLAHI ELİME ALDIM

Yusuf Budan, 'Kasten öldürme' suçundan ömür boyu ve 'ruhsatsız silah bulundurma' suçlamasıyla da 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Evin damında Eyyüp Altındiş ile kuşlarla ilgilendikten sonra ıslandıklarını Budan, savunmasında şunları söyledi:

"Eve indiğimizde Eyyüp, belindeki silahı çıkararak eşi Gamze'ye verip bir yere koymasını istedi. Bu sırada Eyyüp, 'Çay kaynıyor' deyince eşi silahı ne yapacağını bilemedi ve sobanın yanına koydu. Hüseyin sobanın yanında esrar içiyordu. Ben de yanına oturarak ona eşlik ettim. Merakımdan silahı elime aldım. Silahın mekanizmasını çektim. Bu sırada silah patladı. Silahın dolu olduğunu bilmiyordum. Hüseyin'in yaralandığını görünce evden kaçtım. Daha sonra polise giderek teslim oldum. Çok pişmanım."

Mahkeme heyeti, Yusuf Budan'a 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 5 yıl hapis cezası verip tahliyesine karar verdi. - DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz