Görüş Bildir

Kemençeli, halaylı piknik

MARDİN'in Midyat ile Nusaybin ilçeleri arasında bulunan Bagok Dağı eteğindeki Beyazsu mesire alanına gelen gençler, piknik yaparak, kemençe eşliğinde halay çekti.

Kemençeli, halaylı piknik

Bir dönem terör ve şiddet olaylarının sık görüldüğü Midyat ve Nusaybin ilçeleri arasındaki Bagok Dağı bölgesi, son dönemlerde piknikçilerin uğrak yeri oldu. Özellikle izinlerini geçirmek üzere çalıştıkları Avrupa ülkelerinden gelenlerin yoğun ilgisini çeken Bagok Dağı eteklerinde bulunan Beyazsu mesire alanı, haftanın 7 günü Midyatlılar ve gurbetçilerin yanı sıra Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Batman, Siirt ve Şırnak'tan gelenlerle dolup taşıyor. Beyazsu'ya ailesi, arkadaşları, dost ve akrabasıyla birlikte gelen piknikçilerden kimisi 'Rıbab' olarak bilenen yöresel çalgı aleti kemençe eşliğinde halay çekerken, kimisi serin sularda kulaç atıyor, kimisi de suyun kenarında kurulan tahtlara uzanarak eşsiz güzellikteki yemyeşil doğanın keyfini çıkarıyor.

HALAYLI KEMENÇELİ PİKNİK

Beyazsu mesire alanında bir dinleme tesisinin yetkilisi Şehmus Akyüz, müşterilerinin keyifli bir zaman geçirmeleri için kemençe eşliğinde bir hizmet sunduklarını söyledi. Akyüz, şöyle dedi:

"Buraya gelenler çok mutlu oluyor. Buraya gelenler sadece yemek için değil, eğlenmeye, güzelliği yaşamaya ve kemençe için geliyor. Bundan daha güzel bir sevinç olamaz" dedi.

Mesire alanında kemençe çalan Koçer Bakır ise, "Suyun ve kemençenin sesi birbirine karıştığında çok güzel oluyor. Beyazsu ve kemençe birbirinin orijinalidir, birbirini tamamlıyor. Buraya gelenler keyifli bir zaman geçiriyor. Burayı görmeyenler gelsin görsün" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi