Görüş Bildir

Kendi İmkanlarıyla Onardılar

Silvan-Diyarbakır Karayolu üzerinde bulunan Kasımlı köyü mescidi, bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle neredeyse metruk bir yapı halini almışken, gençlerin çalışmasıyla tekrar kullanışlı hale getirildi.

Kendi İmkanlarıyla Onardılar

HÜDA PAR Silvan Gençlik Kolları, Diyarbakır Karayolu üzerinde bulunan Kasımlı köyü mescidinin bakım, onarım ve çevre düzenlemesini yaptı. Daha kullanışlı hale getirilen mescitte her gün yüzlerce kişi ibadet edip dinleniyor.

HÜDA PAR Silvan Gençlik Kolları Başkanı Selman Biçen, beraberindeki partili gençler ile birlikte, kullanılamaz halde olan mescidin bakım ve onarımını kendi imkânlarıyla yaptıklarını söyledi.

MESCİDİ ONARDILAR

Biçen, "Birçok insanın uğrak yeri olan Kasımlı köyü mescidinin bakımsız hali bizi derinde etkiledi. Gençlik kollarımızla birlikte buraya geldik. Yaptığımız incelemeler sonucu eksikleri tespit ettik. Çevre düzenlemesi, bakım ve onarım için mescidin iç ve dış boyasını yaptık. Halılarını temizlemek amacıyla halı yıkama fabrikasına götürüp yıkattırdık. En az bir traktör römorku kadar çöp toplayıp temizledik. Çok şükür şu an kullanılabilir hale getirdik." dedi.

Yetkililere de çağrıda bulunan Biçen, "Bizler gücümüz nispetinde bunları yaptık. Tabii ki bunlar yeterli değildir. Çünkü burada eksik çok. Yetkililerin gelip bizzat görmeleri lazım. Var olan eksikliklerin tamamlamasını istiyoruz. İbadet temiz ve huzurlu bir ortamda yapılır." diye konuştu.

Yapılan çalışma kısmen de olsa mescidi kullanılabilir hale getirse de abdesthanenin kullanılamaz durumda olduğu görüldü. (İLKHA)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi