Görüş Bildir

Kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz!

Güneydoğu'da "moral desteği" turu gerçekleştiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu "Bu, 6-7 Ekim olaylarının kendi ayağımıza kurşun sıkmayla eşdeğer olduğunun en somut göstergesidir" dedi.

Kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz!
Recep KAYA DİYARBAKIR-İki günlük programda Güneydoğu'ya "moral desteği" turu gerçekleştiren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu başkanlığındaki üyelerin gezilerinin ilk durağı Batman'dı. Dün gün boyu Batman temaslarını sürdüren TOBB Üyeleri bugün de, Diyarbakır'da olacaklar. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bu, 6-7 Ekim olaylarının kendi ayağımıza kurşun sıkmayla eşdeğer olduğunun en somut göstergesidir" dedi.

Kalabalık bir heyetle uçakla Batman'a adeta çıkarma yapan Hisarcıklıoğlu ve TOBB Yönetim Kurulu üyeleri ilk olarak, TOBB'un "81 İle 81 Okul Projesi" kapsamında Batman'da yaptırdığı anadolu lisesinde incelemelerde bulundu. Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, bu okulları yeni Mehmet Şimşek'ler yetişsin diye yaptırdıklarını söyledi.

BATMANIN GELİŞMESİ Batman'ın birçok veri açısından Türkiye ortalamasının üzerinde yer aldığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Bu yılın ilk 7 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre Türkiye'de işyeri sayısı yüzde 5 artarken, Batman'da yüzde 9, çalışan sayısı Türkiye'de yüzde 4 artarken, Batman'da yüzde 15 artmış. Kadın çalışan sayısı Türkiye'de yüzde 7 yükselirken, Batman'da yüzde 24 artış kaydetmiş. Bu Batman ekonomisinin dinamizmini gösteriyor" diye konuştu.

Şehirlerin ve tüccarların geleceğe nasıl baktıklarına ilişkin belirli dönemlerde anket çalışması yaptırdıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

DİYARBAKIR'IN VERİLERİ "Sorduğumuz sorulardan biri 'gelecek yılda, şehrinizin ekonomisi Türkiye'den daha fazla mı büyür daha az mı büyür? şeklindeydi. Bu aslında gelecekle ilgili umut sorusu. Bu yıl mayıs ayında yaptırdığımız ankette Batman'da önümüzdeki yıla umutla bakan tüccarlar, sanayicilerin oranı yüzde 90'la ilk sıradaydı ve Türkiye birincisi oldu. İkinci de yüzde 82 ile Diyarbakır'dı. Ama buraya gelmeden bir anket daha yaptırdık, kasım itibariyle yapılan bu ankette Batmanlı kardeşlerimin oranı yüzde 61'e inmiş. Bu, 6-7 Ekim olaylarının kendi ayağımıza kurşun sıkmayla eşdeğer olduğunun en somut göstergesi. Bunu ben değil, Batman'daki tüccar ve sanayici diyor. Diyarbakır'da da bu oran yüzde 82'den 69'a inmiş. Ancak bunlar da kötü rakamlar değil. Çözüm süreci bu noktada çok önemli." Yıllardır "huzur olmadan ticaret, ticaret olmadan da zenginlik olmaz" dediğini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, ticaretin huzurdan başka ilacı olmadığını dile getirdi.

BUGÜN DE DİYARBAKIR'DALAR TOBB heyeti, IŞİD'in Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) kentine yönelik saldırıların bahane edilerek gerçekleştirilen olaylarda zarar gören esnaf ve girişimciye moral desteğinde bulunmak üzere bugün de Diyarbakır'da olacak. Diyarbakır'da TOBB yönetim kurulu toplantısı da gerçekleştirilecek. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu daha sonra, izinsiz gösterilerde zarar gören esnafı ziyaret edecek, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesindeki bazı fabrikalarda da incelemelerde bulunacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi