Görüş Bildir

Kilisede piyano resitali

Diyarbakır Ermeni Surp Giragos Kilisesi'nde 92 yıl aradan sonra piyano resitali verildi.

Kilisede piyano resitali

Diyarbakır Ermeni Surp Giragos Kilisesi'nde 92 yıl aradan sonra piyano resitali verildi.

Tarihi Sur ilçesinde yer alan aynı zamanda Ortadoğu'nun en büyük Ermeni Kilisesi olan Surp Giragos Ermeni Kilisesi 92 yıl aradan sonra farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

ERMENİ KLİSESİ

Kanada'nın Toronto kentinde yaşayan Türk asılı Raffı Bedrosyan'ın verdiği piyano konserini aralarında BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir 'in yanısıra AK Parti Timsilcileri ile STK’ların yer aldığı izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

PİYANO KONSERİ

Baydemir, Mezopotamya'da farklı dil ve inançlara sahip kişilerin bir arada yaşadığını ifade ederek, ''Barışı inşa etmenin en önemli yolu geçmişle yüzleşmekten geçer. Şüphesiz gelecek aydınlık olacak. Diyarbakır dışında yaşayan Ermeni, Süryani ve Ezidi kardeşlerim benim Diyarbakır üzerinde ne kadar hakkım varsa sizin de o kadar hakkınız var. Lütfen kentinize geri dönün'' dedi.

Ermeni Surp Giragos Kilisesi Vakfı Başkanı Ergun Ayık ise yurt dışında yaşayan arkadaşlarının yönlendirmesi sonucu kilisede piyano konserini kararlaştırdıklarını öne sürdü.

Konseri veren Raffı Bedrosyan da 1971 yılında okumak için İstanbul'dan Kanada'ya gittiğini ardından oraya yerleştiğini söyledi. Sabah ta, Klise de ayın yapıldı.font-family

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi