Görüş Bildir

Kimsesiz çifte evlat oldular

Van'da yaşayan Tatar çifti, evlerini açtıkları biri 110 diğeri 105 yaşındaki kimsesiz karı kocaya 9 yıldır evlatlık yapıyor.

Kimsesiz çifte evlat oldular

Van'ın Tuşba ilçesinde yaşayan Osman ve Pakize Tatar çifti, evlerini açtıkları 105 ve 110 yaşlarındaki kimsesiz karı kocaya 9 yıldır evlatlık yapıyor. 

Pakize Tatar, yaptığı açıklamada, evlenip gelin geldiği mahallede kimsesiz Rahime ve Hüseyin Sayıner çiftiyle tanıştığını anlattı. Aralarında akrabalık bağı olmadan evinin kapılarını onlara açtığını belirten Tatar, şöyle devam etti:

"Akrabalık derecemiz yok, 9 yıldır kendilerine bakıyorum. Kayınvalidem vasıtasıyla tanıdım. Buraya gelin geldiğimde evi kurduğumuzda onları yanıma aldım. Allah rızası için bakıyorum. Bu odayı onlara hazırladım onlarla burada ilgilenmeye çalışıyorum. Devlet onlara 3 aylık maaş veriyor ben de onların yeme içmelerini tedarik ediyorum. Odalarını temizleyip, yataklarını, giysilerini yıkıyorum. Eşim evimizi boyadığı zaman onların da odasını boyar. Çocuklarım onları çok seviyor."

"Evlat olsa bize böyle bakmaz"                                         

105 yaşındaki Rahime Sayıner, 110 yaşındaki eşi Hüseyin ile 70 yıldır mutlu bir birliktelikleri olduğunu söyledi. Kendilerine evlerini açan Tatar ailesine her gün dua ettiklerinin ifade eden Rahime Sayıner, şunları söyledi:

"Onlar evlattırlar, evlat olsa böyle gelir mi? Yok gelmez. Onlara dua ediyoruz, Allah razı olsun. Evlat şimdi ana babaya bakar mı? Siz şimdi bana evlattan daha ötesiz. Köyde evlerimizin duvarları bitişikti, o beni sevdi, ben de onu sevdim. 70 senedir evliyiz. Allah Pakize'den razı olsun, o olmazsa dışarıda kalırdık. Bizi evine aldı, bir oda hazırladı, bizim bütün ihtiyaçlarımızla o ilgileniyor. Biz bunları tanımıyorduk ama Pakize kızım bize bakıyor. Hiç evladımız yok, onlar bize evlat oldular. Allah onu darda bırakmasın."

"Çoğumuzun yapamayacağı bu olgun davranışı göstermişler"

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yaşlı çifti ve onlara evlerini açan hayırsever aileyi ziyaret etti.

Soğanda, burada yaptığı açıklamada, yaşlıların yanında sadece bir gün değil her gün olmak gerektiğini aktararak şöyle konuştu:

"Yaşlılar bizim anamız, babamız, atalarımızdır bize bu vatanı bırakanlardır. Devletimiz bununla ilgili birçok çalışma yaptı. Tabii biz yaşlılarımız için gerekli girişimi yardımları yapıyoruz ama burada çok önemli bir durum var. Bu dede ve ninemizin evlatları yok. Bu da Van'ın, Vanlının vatandaşımızın kadirşinaslığını gösteriyor. Halkımızın ne kadar duyarlı olduğunu gösteriyor. Bir bacımız, akrabalıkları olmadığı halde 9 yıldır onlara bakıyor. Belki de bir çoğumuzun yapamayacağı bu olgun davranışı göstermişler. Allah onlardan razı olsun."

Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe de belediye olarak yaptıkları araştırmada, kentte 100 yaş üzerinde birçok kişi tespit edildiğine işaret ederek şunları kaydetti:

"Biz de belediye olarak bu yaşlılarımıza yönelik evde bakım hizmetleri veriyoruz. Biz babaya, anaya, dedeye, nineye nasıl bakarsak evlatlarımız da bize öyle bakar. Toplumun her kesimi sadece bizler değil herkesin mahallesinde sokağında sahip çıkması gerekir. Yaşlılara kendi anne ve babamız gibi bakmamız gerekir."

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi