Görüş Bildir

Kınalı kuzularımız

Bismilliler ‘En büyük asker bizim asker’ sloganlarıyla çocuklarını askere uğurladılar.

Kınalı kuzularımız

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Bismil Belediyesi, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) katılacak asker adayları için moral gecesi düzenlendi.

İlçedeki bir düğün salonunda düzenlenen programa katılan 98/1 tertip 55 asker asker adayı, yerel sanatçılar tarafından seslendirilen Kürtçe ve Türkçe şarkılara eşlik etti.

Bismil Belediye Başkan Vekili kaymakam Turgay Gülenç, programda yaptığı konuşmada, vatan savunmasının kutsal bir görev olduğunu belirterek, askerliğin önemine değindi.

DÜĞÜN GİBİ ASKER UĞURLAMASI

Son dönemde Türkiye'nin zor süreçlerden geçtiğine işaret eden Gülenç, şunları dile getirdi:

"Bu akşam buradan asker ocağına, peygamber ocağına göndereceğimiz bu yiğit kardeşlerimize bir moral ve motivasyon olması amacıyla geceyi düzenledik. Bu güzel gecede aramızda bulunan, bizi şereflendiren bütün misafirlerimize konuklarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Aynı zamanda bu güzel geceyi düzenlemesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Son zamanlarda memleketimiz çok büyük badireler atlattı. Gezi eylemleri, sonrasında hendek olayları gibi ve en son ise 15 Temmuz’da 250 civarında şehit verdiğimiz o alçak hain darbe kalkışmasında ki o zor sürecini halkımız gayretiyle başarıyla atlattık."

EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER

Asker adaylarına seslenen Gülenç, sözlerine şöyle devam etti:

"Vatan sizlere emanet, aileleriniz de bize emanet. Gözünüz arkada kalmasın. Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin."

Halayların çekildiği gecenin sonunda asker adaylarına içinde çeyrek altın, Türk bayrağı ve askerde kullanılabilecek malzemelerin bulunduğu asker seti hediye edildi.

Daha sonra askere gidecek gençler, Türk bayraklarıyla donatılan araçlarla ilçede konvoy yaptı.

Programa, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Boyacıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Öztürk, İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, Yol Kontrol Sorumlusu Osman Avşar, diğer yetkililer, asker aileleri, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi