Görüş Bildir

Kırsal ilçelerde ilaçlama çalışmaları sürüyor

Kent merkezi ve kırsal ilçelerde vektörlerle mücadele çalışmasında önemli yol kat eden Büyükşehir Belediyesi, sadece kırsal ilçelerde 45 ekiple yürüttüğü ilaçlama çalışmalarında 14 bin 520 litre/kilogram ilaç kullandı.

Kırsal ilçelerde ilaçlama çalışmaları sürüyor

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı İlaçlama Birimi, 20 Mart’tan bu yana kent merkezi ve kırsal ilçelerde başlattığı ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kent merkezinde 20 ekip gündüz, 20 ekip gece, kırsal ilçelerde 20 ekip gündüz, 25 ekip gece olmak üzere 85 ekip ve 56 araçla çalışan ekipler, şu ana kadar kent merkezinde 14 bin 694 litre/kilogram, kırsal ilçelerde ise 14 bin 520 litre/kilogram ilaç kullandı. Ekipler, sivrisinek ve karasineklerin üreme yerleri başında gelen sulak yerler, ahırlar, mağaralar ve yıkıntı evlerde larva ilaçlaması yapıyor.

İlaçlama aralıksız devam ediyor

Bismil ilçesinde yürütülen ilaçlama çalışmaları sırasında bir açıklama yapan Sağlık İşleri Daire Başkanı Rıfat Mertoğlu, Diyarbakır merkez ve kırsal ilçelerde sivrisinek, karasinek, uçkun ve diğer vektörlerle mücadelenin aralıksız sürdüğüne dikkat çekti. Kırsal ilçelerde gece ve gündüz ilaçlama çalışmalarını sürdürmek üzere 45 ekibin oluşturulduğunu kaydeden Mertoğlu, Bismil’de ise üç ekiple çalışmaların yürütüldüğünü anlattı. Mertoğlu, Bismil’in çevresinde mısır tarlalarından dolayı birçok sulak alanın olduğunu, bu alanlarda oluşan sivrisinek larvalarıyla mücadele etmek için bir ekibin sürekli bu sulak alanlarda, iki ekibin ise mahallelerde çalıştığını söyledi.

Haritaya göre ilaçlama yapılıyor

İlaçların insan sağlığına zarar vermemesi amacıyla periyotlarla ilaçlama yapıldığını anlatan Mertoğlu, sinek üreme yerleri konusunda ellerinde harita olduğunu, bu haritaya göre düzenli aralıklarla ilaçlama yapıldığını ifade etti.

Sineklerle mücadelede önemli yol kat edildi

Diyarbakır genelinde sinek ve vektörlerle mücadele de önemli bir yol kat edildiğini açıklayan Mertoğlu, bunun en önemli göstergesinin vektörlerden bulaşan hastalıkların Diyarbakır’da hiç görülmemesi olduğunu söyledi. Mertoğlu, şark çıbanı gibi önemli vakaların çevre illerde görülmesine karşın Diyarbakır’da geçen yıl ve bu yıl hiç meydana gelmediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi