Görüş Bildir

Kitap fuarına öğrenci akını

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından organize edilen kitap fuarı öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Kalabalık gruplar şeklinde öğrencilerin ziyaret ettiği fuara katılan yayınevleri de ilgiden memnun kaldıklarını ifade etti.

Kitap fuarına öğrenci akını

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi bünyesinde ‘Kitap Günleri’ kapsamında organize edilen ve 9 Mart’ta kapılarını kitapseverlere açan kitap fuarı öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Kültür ve Kongre Merkezi’nde yaklaşık 130 yayın evinin katılımıyla 1 milyon kitaptan oluşan fuara kalabalık gruplar şeklinde öğrenci ziyaretleri devam ediyor. Uzun bir aradan sonra geniş katılımla düzenlenen kitap fuarına katılımın kendilerini memnun ettiğini belirten yayın evleri, ilerleyen günlerde yoğunluğun daha artmasını beklediklerini ifade etti.

“İlgiden memnunuz”

Fuara ilgiden mutlu olduklarını belirten Melis Yıldız, “Öğrenciler geliyorlar, kitap okuyorlar. İnşallah her bölgede aynı şekilde olur. Bu şekilde okuma yazmayı sevdirebiliriz herkese. Özellikle ailelerle çocukları geliyor. Babaları, aileleri yardımcı oluyorlar” dedi.

“Öğrencilerin gelmesiyle yoğunluk var”

İstanbul’dan fuara katıldıklarını belirten yayın evi temsilcisi Yakup Demir ise, "En son 6-7 yıl önce TÜYAP tarafından düzenlenen fuara katılmıştık. 6 yıl sonra ilk defa bir daha geldik. İlk 4 gün fazla bir yoğunluk yoktu ama bugün öğrenciler gelmesiyle bir yoğunluk var. Güzel bir yer olmuş. Hem belediye başkanına hem de fuar organizasyonu yapanlara teşekkür ediyoruz. Bugün biraz hareketlilik var inşallah daha iyi olacak. Böyle bir organizasyon yapıldığı için teşekkür ederiz. Tüm Diyarbakır halkını da fuara bekliyoruz” diye konuştu.

“Vatandaşların katılmasını bekliyoruz”

Türkiye Yazarlar Birliği adına fuarda stant açtıklarını kaydeden araştırmacı yazar Mehmet Ali Abakay, daha çok öğrencilerin fuarı ziyaret ettiğinin altını çizdi. Abakay, şunları söyledi:

“Eğitimci olduğumuz için öğrencilerin maddi durumlarını biliyoruz az veya çok. Vatandaşın da katılmasını bekliyoruz. İnsan aç olmadıkça açlığı, uyku hissetmedikçe uykunun kıymetini bilmez susamadıkça suyun değerini bilmemek gibi. Kitap daima hayatın temel direklerinden bir tanesidir ama sanal ortam, internet gençleri, yetişkinleri dahi kitap okuma eyleminden soğutuyor. Bizim üzüntümüz bundan. Ben şahsen 40’ın üzerinde kitap yazdım, okunmasını istiyoruz ticari bir gayemiz yok.”

Kitap fuarı 18 Mart’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi