KIZLARA UMUT KAPISI OLDU

KIZLARA UMUT KAPISI OLDU

KIZLARA UMUT KAPISI OLDU

DİYARBAKIR-Diyarbakır'ın Hani ilçesinde Hani Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ipek halı dokuma atölyeleri, kursiyerlere ve kadınların umut kapısı oldu. Hani Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce ilçe merkezinde 1. ilçeye bağlı Gürbüz beldesinde ise 2 Halı Dokuma Atölyesi açılırken, bu atölyelerde 50 bayan kursiyer çalışıyor. El emeği göz nuru bir birinden güzel farklı desenlerde dokunan ipek Halıların Avrupa ülkelerinden ABD, Fransa, Almanya, İngiltere, Japonya, Çin, olmak üzere Kuveyt ve Suudi Arabistan gibi ülkelere satıldığını ifade eden Hani Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulbaki Üçdağ, "Halı atölyelerinin kursiyer kızlarımıza ve kadınlarımıza umut kapısı oldu. Burada çalışmak isteyen bayanlarımız Halk Eğitimi Merkezine başvurarak, halıcılık kursu alıp, iş sahibi olabiliyor" dedi.

HEM MESLEK HEM GELİR SAHİBİ

Atölyede çalışan Kursiyer bayanlarımızın aylık 400 ile 800 TL arasında ücret aldığını ifade eden Üçdağ, "Hani deki 3 Kurs Merkezimiz de, dokunan ipek halılardan yılda sadece 18 adet üretilebiliyor. Bayan kursiyerlerimiz tarafından El emeği göz nuru dökülerek ilmek ilmek dokunan ipek halıların metrekaresi 200 Dolar üzerinden satıldığını üretilen bu halıları ise anlaşmalı şirket yoluyla ülkemizdeki işadamlarına, koleksiyonculara, mimarlara Turistik bölgelere gönderiliyor. İpek halılarımız yurt dışındaki Avrupa ve Arap ülkelerinde satılıyor" diye konuştu.

Hani İlçe Kaymakamı İsmail Şanlı konu ile ilgili yaptığı kısa açıklamada, ilçede bayanlara istihdam sağlayan bir kuruluş olmasının kendisini memnun ettiğini, bu tür kursların arttırılması için gerekli çalışmaların başlatıldığını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz