Korku yaratmak istiyorlar

Diyarbakır ve bölgede Kur’an kursları ve medreseler başta olmak üzere ilim ve irfan yuvalarına yapılan menfur saldırılar bölge halkının büyük tepkisini çekiyor. Diyanet-Sen, dini eğitim veren kurumlara yapılan saldırıların arkasındaki niyetin gençleri ve çocuklar üzerinde korku imparatorluğu yaratmak olduğunu söyledi.

Korku yaratmak istiyorlar

Diyarbakır başta olmak üzere bölgede eğitim ve öğretim veren kurumlar bir kez daha karanlık odakların hedefinde. Kur’an kursları ve medreselere yönelik menfur saldırıların artması çocukların ilim ve irfan öğrenmek için bu kurumlara gönderen bölge halkının öfkesine yol açarken, bölgeyi kontrol altında tutmak isteyen,dini hassasiyetleri yüksek bölge halkının çocuklarını İslami eğitimle yetiştirmesinden çekinen odakların amacının halk üzerinde korku yaratarak bu yükselişin önüne geçmek olduğu vurgulandı.

Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi, Yenişehir'de bir vakfa ait yatılı Kur'an Kursu'na yapılan çirkin saldırıyı kınadı. Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Yöneticisi Yahya Öger, özgür bireylerin özgürlük anlayışlarının dışındaki bireylere saygıyla başladığını söyledi.

 

‘BU NE KORKU VE NE TELAŞTIR?’

30 yıldan bu yana ülkede devam eden şiddet ortamının herkese büyük kayıplar yaşattığını kaydeden Öger, "Yıllardır devam eden şiddet sarmalından herkes etkilendi. Şiddet, asla sonlandırıcı bir faktör olamaz. Hakların elde edilmesi noktasında şiddetin asla sonlandırıcı bir faktör değildir. Dini eğitim veren kurumlara yapılan saldırılar düşündürücüdür. Manevi eğitimin önüne geçmek isteyen güçlerin panik ve telaşıdır. Ne yapacaklarını şaşırmış gibi saldırıyorlar" dedi.

Kendi gibi düşünmeyen insanların yaşam hakkının sonlandırılmasının sosyal insan olgusuna ters düştüğünü ifade eden Öger, kime uygulanırsa uygulansın, şiddetin kınanması gerektiğini kaydetti.

‘AMAÇ KORKU İMPARATORLUĞU’

Öger, "Kim olursa olsun, şiddetin her türlüsü kınanmalı, şiddette başvurulmadıkça insanların önü tıkatılmamalıdır. Özgür bireylerin özgürlük anlayışları, kendi dışındaki bireylerin varlıklarına saygıyla başlar. Son zamanlarda bölgemizde ve ilimizde meydana gelen menfur olayların vuku bulması insanlarda büyük yaralar açmış, kurulmak istenen korku imparatorluğunun temellerinin kaldırılması için büyük gayretler sarf edilmektedir. Olayın faillerin en kısa sürede bulunması ve olayların aydınlatılması her yurttaş gibi Diyanet-sen camiasının da arzusudur." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz