Korucu noktasına saldırdılar

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi'ndeki Tendürek Dağı bölgesinde terör örgütü üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 7 korucu ile 1 uzman çavuş, 1 jandarma er ve 1'de emekli köy korucusu şehit oldu. Yaralanan 3 asker ile 2 vatandaşın tedavisi sürüyor. Erzurum'da şehitler için düzenlenen cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım katıldı.

Korucu noktasına saldırdılar

Tendürek Dağı eteklerinde bulunan Gökçebulak Köyü Karakuş Tepe mevkiinde mevzilerde nöbet tutan koruculara önceki gece saat 20.30 sıralarında bir grup PKK'lı terörist roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Korucular saldırıya anında karşılık verirken Çetenli Köyü Karakolu'ndan da PKK'lıların bulunduğu noktalara top atışı yapıldı. Doğubayazıt'taki 1'inci Mekanize Tugay Komutanlığı'ndan, havadan kobra helikopterler, karadan da özel harekat timleri bölgeye sevk edildi.

Br süre devam eden çatışmada 7 korucu, 1 uzman çavuş, 1 emekli köy korucusu şehit oldu. Yaralanan 4 asker ve 2 vatandaş hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan 1 jandarma er de doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı ve olayda şehit sayısı 10'a çıktı.

Ağrı ve Doğubayazıt'daki hastanelerde 3 asker ve 2 vatandaşın  tedavileri sürüyor. Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akan hastaneye giderek yaralıların durumları hakkında bilgi aldı, şehit korucuların yakınları ile ilgilendi. Korucuların cenazeleri otopsi yapılmak üzere Erzurum'daki Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Çatışmada şehit olan asker ve köy korucularının kimlikleri şöyle:

Uzman Jandarma Çavuş Adem Akatay, Jandarma Er Ahmet Tezcan.

Karakent Köyü Geçici Köy Korucuları: Abdulhadi İsmailoğluları (52), Ahmet Demir (52), Mehmet Demir (30), Adem Demir (27)

Gökçebulak Köyü Geçici Köy Korucuları: Mehmet Bakındı (49), Muhsin Zerek (42), Engin Zerek (24)

Üs bölgesine geçici köy korucu yakınları olan ve akrabalarının durumlarını öğrenmek için giderken el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu araçta bulunan 3 kişiden emekli köy korucusu Ali Dilek.

ŞEHİTLER İÇİN CENAZE TÖRENİ

Şehit olan 10 güvenlik görevlisinden 2 asker için Erzurum'da tören düzenlendi. Erzurum'daki askeri havaalanındaki törene Başbakan Binali Yıldırım, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, İçişleri eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Ak Parti Erzurum milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, Orhan Deligöz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk katıldı.

Şehit askerlerin öz geçmişlerinin okunduğu törende Erzurum Müftü Vekili Abdurrahman Kotan tarafından dua okundu. Şehit askerlerin Türk Bayrağı'na sarılı naaşları daha sonra tören mangası tarafından memleketlerine gönderilmek üzere THY uçağına konuldu.  Şehit jandarma uzman çavuş Adem Akatay'ın cenazesi memleketi Tokat'ın Niksar İlçesi'ne, şehit jandarma er Ahmet Tezcan'ın naaşı Manisa'nın Akhisar İlçesi'ne gönderildi.  Şehit korucuların Erzurum'da otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Doğubayazıt'ta toprağa verileceği belirtildi.

9 ASKER VE 3 KORUCU ŞEHİT OLMUŞTU

Öte yandan 2 Eylül tarihinde, Van'ın Çaldıran ve Ağrı'nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde çıkan çatışma ve devamında yürütülen 3 günlük operasyonlarda da 9 asker ile 3 korucu, toplam 12 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 18 asker de yaralanmıştı. Çatışmalarda, 13 terörist ise ölü ele geçirilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz