Görüş Bildir

Koruculara saldırı

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'ne bağlı Çardak Mahallesi'nde nöbet değişimine giden koruculara teröristler tarafından ateş açıldı. Açılan ilk ateşle birlikte yaralanan 3 korucudan biri, hastaneye götürülürken yolda şehit oldu.

Koruculara saldırı

Silvan İlçesi'ne bağlı Çardak Mahallesi'nde akşam saat 20.40 sıralarında nöbet değişimine giden güvenlik korucularına, örgüt üyeleri tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ateşe korucuların da karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma yaşandı. Açılan ilk ateşte 3 korucu yaralandı. Yaralı koruculardan Abdulkadir Bekler, durumunun ağır olması üzerine Diyarbakır'a götürülürken yolda şehit oldu. Yaralı 2 korucusu ise Silvan Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor. Saldırının ardından güvenlik güçleri Çardak Mahallesi çevresinde geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLANI

Akşam saatlerinde 1 korucunun şehit olması, 2'sinin yaralanmasının ardından Kaymakam Murat Kütük imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, kırsal alanda bulunan 6 mahallede ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kaymakam Kütük'ün imzasıyla yapılan açıklamada, "Bölücü trör örgütü mensuplarının yakalanması huzur ve güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının tasarrufa meteallik emniyetin kamu huzurunun sağlanması amacıyla Silvan Kaymakamlığı'ınca 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 32/Ç maddesi gereğince 28.11.2016 günü saat 22.00'dan itibaren geçerli olmak üzere Silvan İlçesi Eskiköy, Susuz, Gündüzköy, Otluk, Karahacı, Üçbasamak kırsal mahallelerinde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının uygulanmasına karar verilmiştir" denildi.

İKİ TÖREN DÜZENLENDİ

İlk tören Bekler için, 7'nci Kolordu Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi.  Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16'ıncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Barbaros Kasar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, 8'inci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre,  Vali yardımcıları, Kaymakamlar, askeri ve mülki erkan ile güvenlik korucusunun silah arkadaşları katıldı. Törende, önce şehit korucunun özgeçmişi okundu. Okunan duaların ardından şehit güvenlik korucu Bekler'in cenazesi toprağa verilmek üzere Silvan İlçesi'ne bağlı Çardak Mahallesi'ne uğurlandı.

KÜRTÇE AĞITLAR YAKILDI

 Şehit korucunun cenazesinin konvoy eyliğinde getirilmesi sırasında, Çardak Mahallesi'ne giden yol ve köy çevresi ile içinde sıkı güvenlik önlemleri alındı. Şehit Korucu Abdulkadir Bekler için köy meydanında düzenlenen törene Silvan Kaymakamı Murat Kütük, Cumhuriyet Savcısı Burak Başdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, şehidin yakınları, asker ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından, İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir tarafından dua okundu. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi, bir süre askerler, ardından da vatandaşların omuzlarında taşınarak köy mezarlığına getirildi. Şehidin çenazesi Kürtçe ağıt ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Güvenlik Korucusu Abdulkadir Bekler'in evli ve 4 çocuk babası olduğu öğrenilirken, tören sonrası şehit yakınlarına Türk Bayrağı

verildi. Köy evinde de taziye kuruldu.

VALİ YARALILARI ZİYARET ETTİ

Vali Aksoy ve beraberindekiler, törenden sonra aynı saldırıda yaralanan ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi devam eden güvenlik korucusu Mehmet Boyacıer'i ziyaret etti. Yaralı korucu Boyacıer ile kısa süreli sohbet eden Vali Aksoy, durumu hakkında doktorlardan yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi