KPSS DHBT oturumu yapıldı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) oturumu yapıldı.

KPSS DHBT oturumu yapıldı

ÖSYM tarafından Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev alacak personeli seçmek amacıyla yapılan KPSS DHBT oturumu 09.30'da başladı. Adaylara çoktan seçmeli 40 sorudan oluşan alan bilgisi testi için 60 dakika süre verildi. KPSS 2016, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi oturumuyla tamamlandı.

SORU VE CEVAPLAR

Oturumunun soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı. ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, adayların, bugün yapılan DHBT'nin soru kitapçığı ile cevap anahtarına kurumun internet sitesinden ulaşabilecekleri bildirildi. Açıklamada, ÖSYM'nin yazılı izni olmadan soru kitapçığı ve cevap anahtarının yayınlanamayacağı da vurgulandı.

SINAVA KATILANLAR

Öte yandan, komşu illerden Diyarbakır'a gelip sınava katılanlar ise, kendi illerinde sınavın yapılmayışına tepki gösterdiler. özellikle Batman'dan Diyarbakır'a gelenlerin tepki göstermesi dikkat çekerken, tepki gösterenler şöyle dedi; Batman’da da bu sınavın yapılmasını istiyoruz. Eğer Batman’da yapılsaydı biz bu eziyeti görmezdik. Hem çocukların yolda çektikleri sıkıntıdan dolayı başarısızda olabilirler. Çünkü geçen sene bizim çocuklar sınava gelene kadar arabada rahatsızlandılar ve sınav başarısız oldu. Eğer sınav Batman’da yapılmış olsaydı başarılı olabilirlerdi.”

Öte yandan, önceki gün yapılan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı 2. Dönem Sınavı'nın soru kitapçığı ve cevap anahtarının da yayınlandığı, adayların kurumun internet sitesinden soru kitapçığına ve cevap anahtarına ulaşabilecekleri kaydedildi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz