KPSS puanı var mulakat yok!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2019'da 29 bin 689 sağlık personeli alımı olacağını belirterek, "12 bin sağlık personelinin alımı, bugüne kadar olduğu şekliyle KPSS ile olacak. İkinci etabı ise yani 29 bin 689 sağlık personelin alımını tamamlayacak olan 17 bin 689 personeli de muhtemelen Eylül-Ekim'de ÖSYM'nin takvimine göre planlamış olacağız." dedi.

KPSS puanı var mulakat yok!

Sağlık Bakanlığı'nın bu konuyla ilgili bütün çalışmalarının  tamamlandığını kaydeden Koca, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Özellikle altını çizerek söylemek istiyorum, 12 bin personelin alımı  da bugüne kadar olduğu şekliyle KPSS ile olacak. İkinci etabı ise, yani 29 bin  689 sağlık personeli alımını tamamlayacak olan 17 bin 689 personeli de muhtemelen  Eylül-Ekim'de ÖSYM'nin takvimine göre planlamış olacağız. Personelin KPSS ile  alımı konusundaki yöntem daha bir hakkaniyetli ve bu anlamda başarıyı endeksleyen  bir yaklaşım tarzı olduğu için bunu devam ettirmek, en azından hakkaniyetli olma  noktasında bu yöntemin daha doğru olduğunu düşünüyoruz."

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman?

Koca, yardımcı sağlık personeliyle ilgili son dönem sayıca giderek  artan ama nerede kimlerin çalışabilirliliğinin net olmadığını bildiklerini  söyleyerek, "Bununla ilgili de diyaliz teknikerlerinin nerede-nasıl çalışması  gerektiğiyle ilgili bir yönetmelik düzenlememiz oldu. Yani daha önce hemşirelerin  özellikle sertifikayla devam ettirdikleri bu hizmetleri, diyaliz teknikerlerinin  var olduğu bir süreçte öncelikle diyaliz teknikerlerinin çalışmasını belirten bir  yönetmelik. Benzer şekilde diğer yardımcı sağlık personeli için de bu yönetmelik  hazırlıkları yapılıyor. Ağırlıklı çalışanlarımızın özellikle mesleki olarak  eğitim aldıkları alanla ilgili yerlerde çalışmasıyla ilgili yönetmelik  çalışmalarımız da devam ediyor." dedi.

"Bahar Projesi 4 ilde devreye girecek, 2023'e kadar 40 merkez  olacak"

Sağlığın dijitalleşmesini önemsediklerini dile getiren Koca, e-nabız  sistemini 11 milyon kişinin aktif olarak kullandığını ve sisteminin  dijitalleşmeye verilen örnek anlamında İçişleri Bakanlığı ile birlikte yürütülen  çalışma kapsamında "doğum bildirim sistemi" ile kimlik belgesinin ulaştırıldığı  takdirde, devam eden çalışmaların yıl sonunda bütün Türkiye'de yürürlüğe  gireceğini, bebeklerin kimliğinin evlerine teslim edileceğini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz