KPSS'de Ömer Halisdemir sorusu

Ortaöğretim mezunlarının katıldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) saat 12.00'de sona erdi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen KPSS ortaöğretim oturumu, 176 sınav merkezinde saat 10.00'da başladı. Adaylara, 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 dakika süre verildi.

KPSS'de Ömer Halisdemir sorusu

KPSS'nin ortaöğretim oturumuna 3 milyon 498 bin 335 aday başvurmuştu.  Sınav sonuçları ÖSYM'nin ''http://sonuc.osym.gov.tr'' internet adresinden açıklanacak. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.  KPSS'de adaylara 15 Temmuz'da darbeci general Semih Terzi'yi öldüren ve ardından şehit edilen kahraman astsubay Ömer Halisdemir'le ilgili bir soru da yöneltildi.

SİVEREK'TE İLKEZ YAPILDI

Siverek ilçesinde ilk kez ortaöğretim mezunlarına yönelik düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) oturumu yapıldı. Sınavın yapıldığı 16 okula sınav öncesi gelen adaylar, yapılan aramanın ardından sınıftaki yerlerini aldı. İlk kez oturumun gerçekleştiği ilçede yaklaşık 5 bin 500 aday sınavda ter dökerken, yakınları ise okul bahçelerinde dua etti.

Sınava giren Ahmet Atlıcan, sınava ilçede girdiği için çok memnun olduğunu söyledi. Herhangi bir kente gitmeden evine yakın bir yerde sınava girmesinin psikolojisini olumlu etkilediğini belirten Atlıca, "Daha önce çevre illere gitmek zorunda kalıyorduk. Kalacak yer sorununun yanı sıra o gece sabaha kadar uyuyamıyorduk. Sınavın ilçemizde yapılması olumlu bir gelişme ve bu gelişme başarı oranımızı da olumlu etkileyecek." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz