Görüş Bildir

Kreş krizi!

Kayapınar Belediye Meclisi, kreş binasının müftülüğe tahsis edilme kararını iptal etti. Müftülük yetkilileri, binaya gelen belediye görevlilerine, kararı uygulamayacaklarını söyledi. Belediye Başkanı Keziban Yılmaz, kararı uygulamadıkları gerekçesiyle emniyet müdürlüğünden şikayetçi oldu.

Kreş krizi!

Merkez Kayapınar Belediyesi’ne ait çocuk kreşinin kayyum döneminde İlçe Müftülüğü’ne devredilmesini iptal eden belediye meclis kararının uygulamaya sokulması, Belediye ve İlçe Müftülüğünü karşı karşıya getirirken, yaşanan gerginliğe polis de müdahil olunca, taraflar arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Alınan bilgiye göre, Kayyum tarafından müftülüğe tahsis edilen “Kayapınar Çocuk Kreşi” kararını bozan belediye meclisi, müftülükten binayı boşaltması için ilk önce tebligat çekti. Verilen zamanda binanın boşaltılmaması üzerine kreşin bulunduğu binaya giden Meclis görevlileri, İlçe Müftülüğünün direnişiyle karşılaştı.

Olaya polisin de dahil olmasıyla tartışma büyürken, Belediye Başkanı Keziban Yılmaz devreye girdi. Müftülük yetkilisi, “Bu bina bizim” diyerek, tahsisin kendilerine yapıldığını belirtince Başkan Yılmaz, binanın kendilerine ait olduğunu hatırlatarak ve meclis kararına uygulmasını istedi.

Olay üzerine Sur Müftüsü ve Kayapınar müftü vekili İsmail Fakırullahoğlu kreş binasına gelerek, yaşananlara tepki gösterdi. Başkan Yılmaz’a “Devleti ve imamları sevin" dedi. Fakırullahoğlu’na cevap veren Yılmaz, “Polis memuruyla çocukları çıkartmaya çalışan müftülüktü. Sizin memurunuz bu olaya sebep oldu. Biz size geri vermekten vazgeçtik ve vazgeçme hakkımızı kullandık. Protokolü fes ettik diyoruz. Ve diyoruz ki sizinle bir bağımız yok. Bir hakkınızın olduğunu iddia ediyorsanız buyurursunuz mahkemeye ve gidersiniz dava açarsınız mahkemenin kararı neticesinde mahkeme ne karar verirse de siz de saygı duyacaksınız biz de saygı duyacağız” dedi.

Fakırullahoğlu tepkisini sürdürerek, “Şuanda bu kurum müftülüğe ait. Belediyede olan arkadaşlarınızın imzası var. Bu binayı onlar vermişler. Bu işin kaymakamlığı bu işin hukuku var. Talih yetkisi mülkü amirine aittir. Mülkü amiri bize boşalt derse boşaltırız. Onun dışında başka bir şey söylemeyeceğim. Belediye başkanının muhataptı Kayapınar İlçe Müftüsü değildir, Kayapınar Kaymakamıdır onunla konuşun. Şuan Kayapınar Kaymakamlığı müftülüğüne ait bir binadır. Olmadığını siz ispat edeceksiniz. Müftülüğü sevin müftülükle düşmanlık yapmayın. Devleti sevin. Müftülük sizin binanızdır. İmamları sevin, düşman bir kurum değil. Burası sizin değil, devletin binasıdır, belediye de devletin binasıdır” diye konuştu.

‘BURASI HALKIN BİNASI’

Belediye Başkanı Yılmaz verilen cevapa karşılık şöyle dedi; “Kaymakamlığı ve emniyeti yok, bu işin mahkemesi var. Yasaları siz de biliyorsunuz biz de biliyoruz. Müftülükte hizmeti sevsin müftülükte halka hizmete sahip çıksın. Halka hizmete saygı duysun. Size devredilen taşınmazla bizim belediyemizin hizmet alanı kısıtlandı. Bizde kısıtlanma sebebiyle reddettik. Yasal hakkımızı kullanarak tahsisi iptal ettik. Siz de gidin yasal hakkınızı kullanın diyoruz bu şekilde tantana yapmanın hele ki çocuklar buradayken tantana çıkarmanın anlamı yok. Bu yaptığınız işgaldir, gasptır. Müftülüğün ilkelerine ve müftülüğün benimsemiş olduğu birçok şeye de uymuyor. Biz buradayız gelin boşaltın. Ayrıca burası halkın binasıdır. Polise haber vereceğim eğer poliste yasanın bilincindeyse ve yasanın yüklediği sorumluluğun farkındaysa gelir polis burayı sizden korur. Siz art niyetle buraya gelmişsiniz ve amacınız provokasyon yapmak.”

Karşılıklı tepkilerin ifade edildiği gerginlik sürerken, Kayapınar Kaymakamı Ünal Koç'ta kreş binasına geldi. Kısa süreliğine polis ve meclis üyeleri arasında itişme yaşanırken, bu sırada Belediye Başkanı Yılmaz, Kaymakam Koç’la görüştü. Görüşmenin ardından Yılmaz, meclisin aldığı kararı uygulamayan Kayapınar Emniyet Müdürlüğünü hakkında şikayet etmekte bulunmak üzere binadan ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi