Kulp'ta sıcak temas

Kulp'ta PKK'lılarla sıcak temas sağlandı. Çatışmada bir asker şehit oldu. 2 örgüt üyesi ise etkisiz hale getirildi.

Kulp'ta sıcak temas

DİYARBAKIR'n Kulp İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. 2 örgüt üyesi ise etkisiz hale getirildi. Şehit asker için cenaze töreni düzenlendi.

KIRSAL'DA ÇATIŞMA

Kulp İlçesi kırsalında PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda güvenlik güçleri ile teröristler arasında, önceki akşam saatlerinde sıcak temas sağlandı. Çatışmada 3 asker yaralandı. Yaralılar, bölgeden helikopterle alınarak Diyarbakır'da hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralı askerlerden 1'i, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu.  Çatışmanın ardından bölgeye takviye kuvvetler sevk edilirken, iki örgüt üyesi de etkisiz hale getirildi.

CENAZE TÖRENİ

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Özal için Yenişehir ilçesindeki General Galip Deniz Kışlasında cenaze töreni düzenlendi. Törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu, dua edildi.

Törene, şehidin babası Yılmaz Özal'ın yanı sıra Vali Hüseyin Aksoy, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Cumali Atilla, askeri erkan, şehidin silah arkadaşlarının katımıyıyla düzenlenen uğurlama töreninde şehidin öz geçmişi okundu. Dini vecibelerin yerine getirilmesinden sonra şehit uzman çavuş Özal'ın cenazesi gözyaşlarıyla memleketi Hatay'a gönderildi. Cenaze Dörtyol ilçesinde toprağa verildi.

OPERASYON SÜRÜYOR

Öte yandan, devam eden operasyonla ilgili İl Valiliğinden açıklama geldi. Açıklamaya göre, Kulp ilçesi kuzeyinde 20 Nisan'da başlatılan Şehit Jandarma Asubay Çavuş Mustafa Gökçeli operasyonunda, Yaylak köyü Simetok mezrası sınırları içerisinde bir grup PKK'lılarla temas sağlandı. 2 örgüt üyesi etkisiz hale getirilirken, PKK'lılara ait uzun namlulu silah, RPG-7 roketatar, 2 antitank roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, 2 anti personel roketatar mühimmatı, 3 el bombası, 4 şarjör, 120 fişek ve el telsizi ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Ortaya çıkarılan 12 sığınak da kullanılamaz hale getirildi. Bölgedeki köy ve mezralarda şüpheli olarak belirlenen 23 ev ve eklentisinde Kulp Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararına istinaden yapılan aramada terörist işbirlikçisi yakalandı. Teröristlerce araziye tuzaklanmış 4 el yapımı patlayıcı ile patlayıcı yapımında kullanılan 3 tüp, 30 kilogram amonyum nitrat yerinde imha edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz