Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma

Şırnak merkez Geylani Camii'nde 8 ilin katılımıyla gerçekleştirilen Kuran, Ezan, Hafızlık, Güzel Okuma Yarışmasını Siirt'ten katılan Ramazan Toprak kazandı.

Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma

Camiiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle düzenlenen bölgeler arası "Kuran'ı Kerimi Güzel Okuma" yarışma birincisi Türkiye finaline katılacak. Şırnak Geylani Camii'nde düzenlenen yarışmanın jüri üyeleri Şırnak İl Müftüsü Abdullah Kaplan, Cizre Müftüsü M Şirin Yıldız, Silopi Müftüsü Nurullah Aktaş, İdil Müftüsü Hasan Yardak ve Şırnak İmam Hatip Lisesi Öğretmeni M. Emin Büyük yaptı. Şırnak Müftüsü Abdullah Kaplan, yaptığı konuşmada, "8 ilin katılımı ile Kuran'ı Kerimi Güzel okuması bu gün bizim ilimizde Geylani Camisi'nde yapıldı.

KUR'AN-I KERİMİ GÜZEL OKUMA

Şırnak, Siirt, Muş, Bingöl, Hakkari, Van, Bitlis, Mardin'den yarışmaya katılan kardeşlerimiz birbirinden güzel Kuran tilavetinde bulunarak bize bir Kuran ziyafeti ikram ettiler. Tabii ki hepsi bizim gönlümüzde birinci ama okuyuşlarını değerlendirdik komisyon olarak değerlendirdiğimiz Siirt ilinden katılan Ramazan Toprak kardeşimiz birinci, Şırnak'tan katılan Geylani Camisi müezzini Habip Kalaç ikinci, Hakkari ilinden katılan kardeşimiz Murat Meral kardeşimiz üçüncü oldu. Diğer kardeşlerimiz de onlara çok yakın puan alarak hepsi dereceye girişmiştir bizim için. Şırnak ilin da böyle güzel ve anlamlı etkinliğin düzenlenmesi son derece bizi de mutlu etmiştir. İnşallah hayırlar vesile olur. Birliğe beraberliğe kardeşliğe huzura Kuran bereketi ile Nuh'un memleketi de bu güzel etkinliğin olması bizleri memnun etmiştir. Hayırlara vesile olur inşallah daha nice böyle güzel etkinliklerin de yapılmasını temenni ediyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz