Kur'an kursunda zehirlenen çocuklardan 'aynı ifade'

Bağlar'da Çelebi Eser Bölge Yatılı Erkek Kur'an Kursunda yemekten zehirlendikleri düşünülen 46 çocuktan 37'i taburcu edildi. 9 çocuğun tedavisi sürerken, Çocuk Şubede ifade veren çocukların tamamı aynı ifadeyi verdi, yetkililerden şikâyetçi olmadı.

Kur'an kursunda zehirlenen çocuklardan 'aynı ifade'

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi'nde bulunan Çelebi Eser Bölge Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda dün yemekten zehirlendikleri değerlendirilen 46 çocuk 37'si yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi. Zehirlenme teşhisi konulan ve yaşları 11 ile 17 arasında değişen 46 çocuk, kaldırıldıkları hastanelerde yapılan tedavilerin ardından taburcu edildi.

İFADELERİ ALINDI

Taburcu edilen çocuklar daha sonra Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Bürosuna götürülerek ifadeleri alındı. Avukatlar eşliğinde çocukların ifadeleri alınırken, ifade işlemleri sırasında çocukların aileleri, pedagog ve psikolog bulundurulmadı.

Çocukların tamamı verdikleri ifadede isim ve yaşları haricinde kelimesi kelimesine aynı beyanda bulunmaları dikkat çekti. Çocuklar ifadelerinde, kurs yetkililerinden şikâyetçi olmadı.

İfadesi alınan çocuklar şu beyanda bulundu: "Yurttaki diğer öğrencilerle kahvaltı yapmak için yemekhaneye gittim. Kahvaltıda reçel, beyaz peynir ve siyah zeytin vardı. Ben kahvaltıdan çıktıktan sonra saat 09.20 civarı mescidin yanındaki çeşmeden su içtikten sonra karnım ağrımaya, başım dönmeye ve midem bulanmaya başladı. Daha sonra da kustum. Yurtta kalan bazı çocuklarda da aynı belirtilerin görülmesi üzerine yurt görevlileri beni ve diğer çocukları yurttan alıp Dağkapı Çocuk Hastanesi'ne diğerlerini de çeşitli hastanelere götürdüler. Hastanede tedavimin yapılmasından sonra da ifademin alınması için yurttaki hocalarımla birlikte Çocuk Şube Müdürlüğüne geldim.  Zehirlenmem ile ilgili olarak hiç kimseden şikayetim yoktur. İşlemlerimin bitiminden sonra yatılı olarak kaldığım devlet yurduna teslim edilmek istiyorum. Başka diyeceğim yoktur."

TEDAVİLERİ SÜRÜYOR

Zehirlenen 9 çocuğun hastanelerdeki tedavisi devam ederken 46 çocuğun zehirlenmesine neden olduğu düşünülen su ve peynirden alınan numuneleri incelenmeye alındı. Çocukların kahvaltıda verilen reçelin son kullanma tarihinin geçtiği konusunda yetkilileri uyardığı yetkililerin ise "bir şey olmayacağını" söylediği iddiası görünmezden gelinerek, reçelin incelenmesine dair herhangi bir işlem yapılmadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz