Kur'an tutması gereken ellere silah veriyorlar!

Diyarbakır'da, sona eren yaz Kur'an kursları hakkında bilgi veren Müftü İşliyen, ihmal edilen her çocuğun terör tuzağına düşebileceğine dikkat çekerek önemli uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Kur'an tutması gereken ellere silah veriyorlar!

Diyarbakır il Müftüsü Burhan İşliyen, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, ‘Bu yaz, Kur’an-ı gönlüne yaz’ temasıyla düzenlenen yaz Kur’an kurslarına ilişkin İLKHA’ya açıklamalarda bulundu. İşliyen, Yaz Kur’an kurslarına ve camilere 180 bin öğrencinin katıldığını belirtti.

Diyarbakır il Müftüsü İşliyen,  ihmal edilen her çocuğun; uyuşturucu, fuhuş ve terörün tuzağına düşebileceğini vurguladı.

İşliyen, “Yaz Kur’an Kurslarımızdaki hedefimiz çocuklarımızda camide verilen eğitimlerin yanında cami adabını alışkanlığını ve camide öğrenilmesi gereken güzel ahlakı öğretmeye ve kavratmaya çalışmak. Çocuklarımız camiye gelip giderken hem camideki hocalarımızla hem de cami cemaatiyle birlikte bir iletişim halinde oturmasını kalkmasını davranmasını arkadaşlarıyla, kardeşlik hukuki çerçevesinde geçinmeyi öğreniyorlar. Kur’an-ı Kerim öğreniyorlar. Peygamber efendimizin güzel ahlakını hayatını öğreniyorlar.  İbadetlerini nasıl yapacaklarına dair güzel bilgiler öğreniyorlar. Daha çok camide güzellikleri öğrenme konusunda bir kapı aralıyorlar.” dedi.

AİLELERE TAVSİYE

İşliyen, konuşmasına şöyle devam etti: “Hedeflediğimiz bilgilerin güzelliklerin eğitimin tamamının 2 aylık bir süre içerisinde camide verilmesi mümkün değil. Onun için camide 2 ay kapı aralıyorlar. Velilere babalara annelere özellikle üzerine basa basa tavsiye ediyoruz ki çocuklarımız yaz tatili dışında da günün belli vakitlerinde hiç olmasa bir vakitte namazını camide kılsınlar, hocalarımızla irtibat halinde olsunlar.  Öğrendikleri bilgileri yenilerini eklesinler. Camiye gelip giderken doğruluk sadakat, güzel ahlak, arkadaşlık, dostluk ve benzeri erdemleri öğrenmeye devam etsinler. Bunun için sadece yazın süren kurslarımızda değil yıl boyunca süren cami eğitimiyle bunun sağlanacağına inanıyoruz.”

“DİYARBAKIR’DA YAZ KUR’AN KURSLARINA 180 BİN ÖĞRENCİ KATILDI”

Geçen sene bölgesel şartlardan dolayı Yaz Kur’an kurslarına devam eden çocuklarının sayısında ciddi bir azalma olduğunu hatırlayan İşliyen, “Geçen sene ki öğrenci sayısı 57 bin iken bu sene 180 bin üzerindeydi, hamd olsun. Ülke genelinde yaşadığımız olağanüstü halden dolayı kurslarımızı iki haftaya kadar önce kapatmak durumda kaldı Diyanet İşleri Başkanlığımız. Özellikle bütün hocalarımıza talimat verdik, akşam ve yatsı arasında her hocamız camide dersi vermekle mükelleftir.  Asli görevlerinden bir tanesidir. Çocuklarımız o vakitte gelip yaz aylarında başladıkları eğitime inşallah sene boyunca devam etme imkanı bulacaklar.”  şeklinde konuştu.

“GENCECİK YAŞTA KİTAP TUTMASI,  KUR’AN TUTMASI GEREKEN ELLERİ SİLAH TUTABİLİYOR”

Gençlik Spor İl Müdürlükleri ile beraber iş birliği halinde çocuklara bu yaz Kur’an kursları içerisinde spor, gezi gibi etkinliklere katılma imkânı verildiğini söyleyen İşliyen  “Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımızdır.” dedi ve şunları ekledi:

“Çocuklar bize Allah’ın emanetidirler. Emanete nasıl davrandığımız konusunda Cenab-ı Hak bizi mutlaka sorguya çekecektir. Her biri göz bebeğimiz, üzerlerine titrememiz gerekiyor. ‘Saldım çayıra mevlam kayıra’ olmaz. Bizim ihmal ettiğimiz her çocuk uyuşturucu batağına düşebiliyor, fuhuş tuzağına düşebiliyor. Bizim ihmal ettiğimiz her çocuk terörün tuzağına düşebiliyor ve gencecik yaşta kitap tutması Kur’an tutması gereken elleri silah tutabiliyor. Ne için ne uğruna olduğu belli olmayan ideolojilere saplanma suretiyle ölümle karşı karşıya kalabiliyor.”

Kaynak: Diyarbakır Söz