Kur'ana teşvik!

Hasankeyf'te başlayacak Kur'an kurslarını başarıyla bitiren çocuklara bilgisayar, bisiklet ve para ödülleri verilecek. Elif-Ba'dan Kur'an-ı Kerim'e geçen her öğrenciye 20 lira, Kuran-ı Kerim'i hatmeden her öğrenciye de 100 lira para ödülü verilmesi planlanıyor.

Kur'ana teşvik!

Batman’ın Hasankeyf İlçesi’nde kaymakamlığın katkılarıyla ilçe müftülüğü tarafından ödüllü yaz Kuran kursları düzenlendi. Hasankeyf’te 5 cami ve tüm köylerde başlayacak kursların bitiminde farklı kategorilerde yapılacak yarışmalarda dereceye girenlere bilgisayar, bisiklet ve para ödülleri verileceği belirtilirken, Elif Ba’dan Kuran-ı Kerim’e geçen her öğrenciye 20 lira, Kuran-ı Kerim’i hatmeden her öğrenciye de 100 lira verileceği duyuruldu.

KAYMAKAMLIK DESTEĞİYLE

Hasankeyf Kaymakamlığı resmi internet sitesinden, kaymakamlığın katkıları, ilçe müftülüğünün organizasyonu ile 18 Haziran’da ödüllü yaz Kuran kursu başlayacağı açıklandı. ’Camiler Çocuk Açacak’ sloganlı kurs kapsamında, ilçe merkezindeki Kuran kursu ile 5 cami ve tüm köylerdeki camilerde yaş şartı aranmaksızın Kuran-ı Kerim’i okuma ve temel dini bilgiler derslerinin yanısıra sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler yapılacağı ifade edildi.

DERECE ALAN ÖĞRENCİLER

Sitedeki açıklamada, 17 Ağustos ’ta sona erecek kurs kapsamında, farklı kategorilerde yapılacak olan yarışmalarda birinciye bilgisayar, ikinci ve üçüncüye bisiklet, dördüncüye 100 lira, beşinciye de 50 lira para ödülü verileceği bilgisine yer veliriken, kurslarda Elif-Ba’dan Kur’an-ı Kerim’e geçen her öğrenciye 20 lira, Kuran-ı Kerim’i hatmeden her öğrenciye de 100 lira para ödülü verileceği kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz