Kurban Bayramı için son dakika tatil açıklaması

2016 Kurban Bayramı ne zaman? sorusu cevabını bulduktan sonra herkes peki 2016 Kurban Bayramı tatili kaç gün diye merak etmeye başladı. İşte Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamaları

Kurban Bayramı için son dakika tatil açıklaması

2016 Kurban Bayramı ne zaman sorusunun cevabı herkes tarafından merak ediliyor. Dini takvimde Zilhicce ayında kutlanan Kurban Bayramı, bilindiği üzere 4 gün sürmektedir. Müslüman aleminin coşkuyla kutladığı bayram, kurban kesilmesi ile başlamaktadır. Geçtiğimiz aylarda kutlanan Ramazan ayının mükafatı olan Ramazan Bayramı sonrasında gelecek Kurban Bayramı ne zaman sorusu cevabını buldu.  Her bayramda merakla beklenen tatil kaç gün sorusu da ‘Kurban Bayramı tatili kaç gün’ olarak araştırılmaya başlandı. 4 gün süren bayramda resmi tatil olarak olarak ön görülen 9 günlük tatil de olası ihtimal iken Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın son dakika açıklaması gündeme geldi. 12 Eylül Pazartesi başlayacak olan 2016 Kurban Bayramı tatili 13 Eylül, 14 Eylül, 15 Eylül’e kadar devam edecek.  11 Eylül 2016 Pazar’da bayram arefesi olarak kutlanacak.

KURBAN BAYRAMI 2016

Yaz tatiline gelen Kurban Bayramı ne zaman konusunda öğrenciler merak konusunun biraz dışında kalmış bulunmakta iken hemen akabi haftaya denk gelen okulların açılış tatili, kat kat heyecan yaratmış bulunmakta. 2016 kurban bayramı 12 Eylül tarihinde başlayacak ancak tüm kamu görevlileri şimdiden tatilin 9 güne çıkıp çıkmadığı sorusunun cevabını araştırıyor.  Okulların açılmasına sayılı zaman kala son tatil olarak görülen Kurban Bayramı Tatil’i kaç gün sorusunun cevabını Diyarbakırsoz olarak araştırdık.  Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamasına göre ; 16 Eylül 2016 Cuma’da resmi tatil ilan edildi. Böylece bayram haftası süresince 10 Eylül’de başlayacak olan Kurban Bayramı tatili 9 sürecek ve 18 Eylül’e kadar devam edecek.

KURBAN BAYRAMI KAÇ GÜN?

2016 Kurban Bayramı bilindiği üzere 12 Eylül’de başlayacak. Dini Bayramların ikincisi olarak bilinen bayram, herkesi sevindirirken tatil olarak da 9 gün imzalanması,  tatile çıkacaklar için ayrı bir heyecan kaynağı oldu

12 Eylül 2016: Bayramın 1. Günü

13 Eylül 2016: Bayramın 2. Günü

14 Eylül 2016: Bayramın 3. Günü

15 Eylül 2016: Bayramın 4. Günü

KURBAN BAYRAMI HAKKINDA:

Müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının onuncu gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayram. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine 'Eyyâm-ı nahr' (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke'de hac farizasını ifa ettikleri vakittir. Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir. Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir.  Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir bayramı aynı tarihlere tekabül eder.

Kaynak: Diyarbakır Söz