Kurtalan'da 16 güvenlik korucusu alınacak

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, güvenlik korucularının sayısının çeşitli sebeplerle azalması nedeniyle sistemin takviye edilmesi amacıyla ilçeye bağlı Bölüktepe, Karabağ, Teylan ve Uluköy köylerinde 16 güvenlik korucusu alınacağı belirtildi.

Kurtalan'da 16 güvenlik korucusu alınacak

Güvenlik korucusu olarak görev almak isteyen adayların en geç 15 Şubat 2017 tarihine kadar şahsen Kurtalan İlçe Jandarma Komutanlığı’na müracaatta bulunması gerektiği kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

KÖY KORUCULARI

"Mülakat Kurtalan Kaymakamlığı’nın belirleyeceği gün ve saatte Kurtalan Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılacaktır. Mülakatta adaylar, komisyon tarafından Değerlendirme Kriterleri de esas alınarak 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Fiziki yeterlilik testi ve mülakat puanı ortalaması adayların genel sıralamasını oluşturacak, komisyon tarafından yapılacak değerlendirme sonucu görevlendirme işlemleri başlatılacaktır. Tüm kriterlerin değerlendirilmesi sonucu eşitlik durumunda eğitim, yaş, vücut kitle indeksi kriterlerine bakılacak, eşitliğin bozulmaması durumunda göreve alım işlemi kura ile belirlenecektir. 16 asil, 16 yedek Güvenlik korucusu adayı belirlenecektir. Sonuçlar Kurtalan Kaymakamlığı ve Kurtalan İlçe Jandarma Komutanlığı ilan panosunda açıklanacaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz