Kürtçe İncil bulundu

Şenyayla bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütü sığınağında, çeşitli yaşam malzemelerinin yanı sıra Kürtçe İncil de ele geçirildi

Kürtçe İncil bulundu

PKK'ya yönelik operasyonlar aralıksız olarak devam ederken, Muş'un Şenyayla bölgesinde tespit edilen PKK'nın sığınağında, çeşitli yaşam malzemelerinin yanı sıra Kürtçe İncil de bulundu.

MAĞARADA KÜRTÇE İNCİL

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığınca Şenyayla bölgesindeki Kozme Dağı yakınlarında PKK'nın kış üslenmesine yönelik, "Şehit Jandarma Üstçavuş Serdal Uyanık 2017-142" operasyonu düzenlendi.

Operasyonda tespit edilen iki sığınakta çok sayıda yaşam malzemesi, örgütsel doküman, Murat Nehri'nin karşı kıyısına geçmek için kullanılan şişme bot ile Kürtçe İncil ve Zerdüştlükle ilgili kitap ele geçirildi. Bölgede operasyonların sürdürüldüğü öğrenildi.

MARDİN BÖLGESİNDEKİ SIĞINAK

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü PKK'ya ait mühimmat bulundu. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinde PKK'lılarca yerleştirilen el yapımı patlayıcıların imhası ile saldırılarda tahrip olan binaların yıkım çalışması sürüyor.

Bölgede, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, son 10 günde yürütülen çalışmalarda terör örgütüne ait el bombası ve 37 mühimmat ele geçirildi. El yapımı patlayıcı, Zeynel Abidin Mahallesi'nde kontrollü imha edildi.

ŞIRNAK'TAKİ HAVA SALDIRI

Şırnak Merkez Bestler-Dereler bölgesinde devam eden hava destekli operasyonda bir örgüt üyesi yaralı olarak ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden, dün meydana gelen yurt içi olaylara ilişkin bilgiye yer verildi. Buna göre, Şırnak Merkez Bestler-Dereler bölgesinde devam eden hava destekli operasyonda, bir terörist yaralı olarak ele geçirilirken, 2 el yapımı patlayıcı imha edildi.

TERÖRLE MÜCADELE

Aramada, 5 kalaşnikof piyade tüfeği, bir M-16 piyade tüfeği, bir biksi makineli tüfek, bir RPG-8 roketatar, 20 el bombası, bin kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 2 el dürbünü, bir dragunov keskin nişancı tüfeği dürbünü, bir el telsizi, bin 140 kilogram gıda maddesi, çok miktarda örgütsel doküman, yaşam ve tıbbi malzeme bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz