Görüş Bildir

Kürtçe ağıtlar yakıldı

MARDİN'in Derik İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda ağır yaralanan, kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şehit olan geçici köy korucusu Nuri Dinç için Diyarbakır'da uğurlama töreni düzenlendi. Törenin ardından, şehit Dinç'in cenazesi Derik'e gönderildi.

Kürtçe ağıtlar yakıldı

Derik İlçesi'nde PKK'lılar tarafından yola döşenen ve 4 askerin şehit olduğu patlamada ağır yaralanarak kaldırıldığı Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün akşam şehit olan geçici köy korucusu Nuri Dinç için Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, 8'inci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, vali yardımcıları, kaymakamlar, şehidin ailesi, silah arkadaşları ile askerler katıldı.

DERİKTE TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit korucu Dinç'in cenazesinin katafalka koyulmasıyla başlayan törende daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törenin ardından şehit köy korucusunun cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Mardin'in Derik İlçesi'ne götürüldü.

Türk bayrağı asılı baba evinde Kürtçe ağıtlar yakan yakınları gözyaşı döktü. Burada helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, konvoy eşliğinde Derinsu Mahallesi aile mezarlığına getirilerek, Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

Cenazeye, Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, şehidin yakınları ve şehidin görev arkadaşı asker ve geçici köy korucuları katıldı.

SAVUR BÖLGESİNDE ÇATIŞMA

Mardin'in Derik İlçesi'nde pazartesi günü görevden dönen korucu ve askerleri taşıyan sivil minibüsün geçişi sırasında yola yerleştirdikleri bombayı patlatarak 5 güvenlik görevlisini şehit eden PKK'lılara yönelik Mardin kırsalında geniş çaplı operasyon başlatıldı. Dün sabah saatlerinde Savur İlçesi'ne bağlı Sürgücü Beldesi yakınlarında bir grup PKK'lı ile karşılaşan güvenlik güçleri 'Teslim ol' çağrısı yaptı. Teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle 1 asker yaralanırken, çatışmada ilk belirlemelere göre 5 PKK'lı ölü ele geçirildi. Çatışmada yaralanan ve Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan askerin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi