Kürtçe çağrı merkezi kapandı

'Demokratik Açılım' sürecinde Türkiye’de ilk defa Diyarbakır valiliği bünyesinde kurulan ve Türkçe’nin yanı sıra Kürtçe-Zazaca’da hizmet veren ‘Çağrı Merkezi’ proje tamamlanınca kapandı.

Kürtçe çağrı merkezi kapandı

Kürt sorunun çözümü için hükümetin 2009 yılında başlattığı ‘Demokratik Açılım’ sürecinde Diyarbakır Valiliğinin attığı Kürtçe adım proje ile son buldu.

ÇAĞRI MERKEZİ KAPANDI

GAP Eylem Planı çerçevesinde Cazibe Merkezi Destekleme Pilot Programı kapsamında dönemin Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından çağrı merkezi kuruldu. 10 genç kızın çalıştığı merkezde il merkezi ve 17 ilçe yaşayan vatandaşlara Türkçe’nin yanı sıra Kürtçe ve Zazaca’da hizmet verilmeye başlandı.

‘Bir telefon kadar yakınız’ sloganı ile ücretsiz kurulan 4442101 numaralı çağrı merkezi, vatandaşların kamu kurumlarına gitmeden problemlerinin çözümünün, beklentilerinin karşılanmasının mevcut bürokratik süreçlere takılmadan yapılabilmesi amaçlandı.

GENÇ KIZLAR EVLERİNE DÖNDÜ

Yöre halkı şikayet ve talepleri eşzamanlı olarak online olarak 242 kamu kurumuna iletilip SMS ile cevap verilmesi sağlandı.

Türkiye’de bir ilk olan ve 27 aylık projenin süresi 8 ay önce doldu. Ancak valilik, hizmeti devam etmek için projeyi destekleyip 8 ay daha uzatılmasını sağladı. Geçtiğimiz günlerde söz konusu sürede dolunca valilik bünyesinde bir ilk olan çağrı merkezi kapılarına kilit vuruldu. Vilayet binasındaki merkezde çalışan 10 genç kız evlerine dönmek zorunda kaldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz