Görüş Bildir

"Kutlu Doğum" etkinliği

"Buraya gelenleri buluşturan tek şey, Allah Peygamberi Hazreti Muhammed'e duydukları sevdadır"

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Peygamber Sevdalıları Platformunca Yenikapı miting alanında "Hak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" konulu etkinlik düzenlendi.

Suriyeli hafız Şeyh Zeki Aseli'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, çocuk grupları da ilahiler okuyup, marşlar seslendirdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Mehmet Ali Gönül, 10 maddeden oluşan "kutlu doğum mesajı"nda, tüm sorun ve sıkıntıların çözümünde, Kur'an ve sünnetin hakemliğine gitmek gerektiğini vurguladı.

Gönül, Müslümanların içinde bulunduğu parçalanmışlık durumunun temel sebebinin ihtilaflar olduğunu belirterek, "İhtilafın çaresi; hiçbir ırk, mezhep ve meşrep farkı gözetmeksizin tüm Müslümanların vahdetini sağlamaktır. Ümmetin her ferdi bir diğerine hak ve adalet temelinde yaklaşmalı, küfür ve zulme karşı ‘çelikten bir duvar gibi’ yekvücut olmalı, adaleti ikame etmek için saflarını sıklaştırmalıdır." diye konuştu.

"Hak ve Adalet; çatışma, katliam ve yıkımların enkazından, sulha sığınmaktır" diyen Gönül, "Yalan, iftira ve yanlış haberler; Müslümanlar arasındaki çatışma ve şiddetin önemli sebeplerindendir. Müslümanlar arasında fitne çıkarma amaçlı haberlere asla itibar edilmemelidir. Hak ve adalet; kin, nefret ve düşmanlıktan, İslam kardeşliğine sarılmaktır. Müslüman, Müslüman’ın kardeşidir. Ona zulmetmez ve onu zalime teslim etmez." diye konuştu.

- "Adalet ve hak neyi gerektiriyorsa biz onu yapmalıyız"

Siyer Araştırmaları Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım da alanın dolduranların herhangi bir parti, herhangi bir cemaat ve vakıf için buluşmadığının altını çizerek, buraya gelenleri buluşturan tek şeyin Allah Peygamberi Hazreti Muhammed'e duydukları sevda olduğunu söyledi.

Müslüman olan kişinin Hakk'ın taraftarı olduğunu ve sonuna kadar böyle olması gerektiğini aktaran Yıldırım, "Adalet ve hak neyi gerektiriyorsa biz onu yapmalıyız. İman ettiğimiz değerlerimiz, ‘Kim olursa olsun mazlumdan yana; kim olursa olsun zalime karşı’ görevi yüklüyor. Onun için her zaman hakkın ve adaletin temsilcisi olmaya devam edeceğiz. Bu meydandaki yetimler, Çin’in zulmüne uğrayanlara selam gönderiyor. Bütün zalimler buradan sesimizi duysun. Burada Musa’nın yolunda yürüyen binlerce insan var. Firavunların sarayları, başlarına yıkılacak. İnşallah, mazlumlar gülecek, zalimler ağlayacak."  ifadelerini kullandı.

Mısır, Suriye, Ürdün, Filistin, İran ve Irak gibi Müslüman ülkelerden temsilcilerin de iştirak ettiği etkinliğe, HÜR DAVA Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da katıldı.

Yaklaşık 3 saat süren etkinlik, Doğru Haber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş’ın konuşmasıyla sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi