Görüş Bildir

Kut'ül Amare Zaferi'nin 101. yılı

Siirt'te, Kut'ül Amare Zaferi'nin 101. yılı dolaysıyla etkinlik düzenlendi.

Kut'ül Amare Zaferi'nin 101. yılı

Siirt Sosyal Bilimler Lisesince Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma etkinliğinde, zaferin önemi anlatıldı.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Hamza Çakır, etkinlikte yaptığı konuşmada, Halil Paşa komutasındaki Türk birliklerinin Irak petrollerini ele geçirmek amacıyla 1915'te Kut'ül Amare'yi ve Nasıriye'yi işgal eden İngilizleri geri püskürttüğünü söyledi.

Kut'ül Amare Zaferi'nin Birinci Dünya Savaşı sırasında kazanılan büyük bir zafer olduğunu ifade eden Çakır, şunları kaydetti:

AMERA ZAFERİ

"Şanlı Türk Ordusu, orada İngilizlerin başta tümen komutanı General Townshend olmak üzere toplam 13 general, 481 subay ve 13 bin askeri esir almakla birlikte 25 bin askerini de şehit vermiştir. Bu zafer, Osmanlı Ordusu'nun zor şartlar ve imkansızlıklar içerisinde Çanakkale'den sonra kazandığı ve bir İngiliz tümeninin bütün personeli ile esir alındığı eşsiz bir zaferdir."

Öğrencilerin hazırladığı Kut'ül Amare Zaferi oratoryo gösterisiyle devam eden etkinlikte, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı Türk milletinin gösterdiği eşsiz kahramanlık da anlatıldı.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fethi Suay, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi