Görüş Bildir

Lice yasak!

Diyarbakır Lice'de 9 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi, 7 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Lice yasak!

DİYARBAKIR Valiliği, Lice İlçesi kırsalında düzenlenecek operasyon nedeniyle Lice İlçesi'ne bağlı 9 köyde dün saat 05.00'ten itibarenikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. Bölgedeki çatışmalarda, 7 PKK'lı öldürüldü.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Lice İlçesi mülki sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenleneceği belirtildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Açıklamada, operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5 bin 442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca Lice İlçesi'ne bağlı olan, Kayacık, Ortaç, Yalaza, Tepe, Arıklı, Serince, Çağdaş, Dibekköy ile Yolçatı Köyü'nde sivillerin zarar görmemesi amacıyla bugün saat 05.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

7 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri, Lice İlçesi kırsalında tespit edilen PKK'ya ait silah mevzileri ve barınaklar, düzenlenen hava operasyonuyla imha edildiğini açıkladı. Hava harekatında 6, yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında çıkan çatışmada bir teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu 07.11-08.22 saatleri arasında Diyarbakır/Lice kırsalına, Türk hava kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen silah mevzileri ve barınaklar imha edilmiş ve altı BTÖ mensubu terörist de etkisiz hale getirilmiştir. Müteakiben kara unsurları tarafından aynı bölgede arama tarama faaliyeti icra edilmiş, faaliyet esnada çıkan çatışmada bir terörist daha etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen BTÖ mensubuna ait bir adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği ve bir adet tabancaya ek olarak bölgede depolanmış halde üç adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, üç adet el bombası, 16720 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ve 65 adet RPG-7 roket atar sevk fişeği ele geçirilmiştir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi