Görüş Bildir

Lice'deki terör operasyonu

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde düzenlenen ve bir örgüt militanın etkisiz hale getirildiği operasyonda PKK'ya yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle 9 kişi gözaltına alındı. Bombalı saldırıda kullanılacağı belirlenen 2 araç imha edildi.

Lice'deki terör operasyonu

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde güvenlik güçlerince gerçekleştirilen ve bir kadın militanın etkisiz hale getirildiği operasyonda, 9 zanlı gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, bir istihbaratı değerlendiren güvenlik güçlerince PKK mensupları ve iş birlikçilerinin yakalanması, teröristlerce kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak ve depo alanlarının tahrip edilmesi ve malzemelerin ele geçirilmesi amacıyla dün Lice ile Göçer ve Kalkanlı bölgelerinde nokta operasyonu gerçekleştirildiği belirtildi.

2 ARAÇ  İMHA EDİLRİ

Operasyonda, keskin nişancı tüfeği bulunan bir kadın militanın etkisiz hale getirildiği anımsatılan açıklamada, örgüt üyesinin yanında ayrıca 5 şarjör ve el bombası bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Teröristlere yardım ve yataklık yaptığı değerlendirilen 9 PKK iş birlikçisi yakalandı. Ayrıca teröristlerce farklı bölgelerden yağmalanarak Lice kırsalına getirilen ve bombalı saldırıda kullanılacağı belirlenen 2 araç imha edildi."

Zanlılarla ilgili adli işlemlerin sürdüğü bildirilen açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması için terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan azim ve kararlılıkla devam edildiği belirtildi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi