Görüş Bildir

"Maddeyi Atalım, Hayatı Tadalım"

Viranşehir ilçesinde, "Maddeyi Atalım, Hayatı Tadalım" projesi çerçevesinde, madde bağımlıları topluma kazandırılıyor.

Buhara Eğitim ve Kültür Derneğinin Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında  hazırladığı ve Devlet Planlama Teşkilatı tarafından kabul edilen proje kapsamında, Cumhuriyet Mahallesi'nde bir merkez kuruldu. Merkezde ilk dönem için 16 bağımlı rehabilitasyon programına alındı. Çeşitli maddelere bağımlı gençler merkezde, Viranşehir Devlet Hastanesinde görevli psikiyatristler tarafından tedavi ediliiyor.

Gençler, rehabilitasyon süresince masa tenisi, bilgisayar, satranç, ebru gibi kurslara katılıyor, sosyal, kültürel ve manevi değerler konusunda eğitim alıyor.

Merkezde görevli psikiyatristlerden Mehmet Kemal Dumlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle bağımlı gençleri topluma kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

MADDEYİ ATALIM, HAYATİ TADALIM

Şimdiye kadar kendilerine 16 gencin başvurduğunu belirten Dumlu, "Bu gençlerimizi yaptığımız tedaviden sonra topluma faydalı olabilecek bireyler haline getirmeye çalışıyoruz. Merkezdeki gençlere yönelik, sosyal etkinlikler, spor faaliyetleri ve geziler düzenliyoruz" dedi.

Buhara Eğitim ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Aslan da rehabilitasyon merkezinin 4 ay önce hizmet vermeye başladığını ifade etti. Bağımlı gençlere ve ailelere tedavi konusunda destek olmaya çalıştıklarını vurgulayan Aslan, "Bazı aileler var, gerçekten çaresiz ve çocuklarını nereye götüreceklerini bilmiyorlar. Merkez onlar için önemli bir fırsat sunuyor" diye konuştu.

Merkezde tedavi gören Murat S. ise madde kullanımına psikolojik ve ailevi sorunlardan dolayı başladığını ve çok pişman olduğunu söyledi.

Bağımlılıktan kurtulmaya çalıştığını, rehebalitasyon merkezinde tedavi gördüğünü anlatan Murat S, "Eski sağlığıma kavuşuyorum. Bu rehabilitasyon merkezinin açılışında ve tedavi süresinde bizlere destek olan herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bir yıl sürecek projenin devam ettirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi