Madende kömür tozu patlaması: 4 yaralı

Bolu'nun Mengen İlçesi'ne bağlı Gökçesu Beldesi'nde özel bir maden ocağında kömür tozu patlaması sonucu 4 maden işçisi yaralandı. Vücudunda ağır yanıklar oluşan 1 işçi ambulans helikopterle İstanbul'a sevk edildi.

Madende kömür tozu patlaması: 4 yaralı

Olay, gece saatlerinde Gökçesu Beldesi'nde bulunan özel bir maden ocağında meydana geldi. Gece vardiyasında işçilerin çalıştığı madende kömür tozu patlaması yaşandı. Patlamanın ardından maden içerisinde yangın çıktı. Olayın ardından maden işçileri, çalışma arkadaşlarının yardımına koşarken, bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Madende meydana gelen patlamanın ardından vücutlarında yanıklar oluşan ve yaralanan işçiler, çalışma arkadaşları tarafından kurtarılarak dışarıya çıkarıldı. Bolu Belediyesi İtfaiye ekipleri madendeki yangına müdahale etti.
Patlamada yaralanan maden işçilerinden Doğan Bayer, Murat Onur, Süleyman Kışla ve Kemal Akçaköse 112 Acil ambulanslarıyla kaldırıldıkları İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fakültesi Ünitesi ile Köroğlu Ünitesi'nde tedavi altına alındılar. Vücudunda yanıklar oluşan Kemal Akçaköse sabah erken saatlerde tedavisi yapılmak üzere Kocaeli'ne sevk edildi.
Vücudunda ağır yanıklar bulunan Süleyman Kışla ise tedavi gördüğü İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fakülte Ünitesi'nden Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopterle alınarak İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Kışla'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz