Görüş Bildir

Mahkûmlara bağımlılıkla mücadele eğitim

Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır Şubesi, Açık Cezaevinde mahkûmlara bağımlılıkla mücadele eğitimi verdi.

Mahkûmlara bağımlılıkla mücadele eğitim

Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Başkanı Yahya Öğer “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Projesi” kapsamında Açık Cezaevinde mahkûmlara bağımlılıkla mücadele eğitimi verdi.

Cezaevinde 4’üncüsü düzenlenen eğitimde, uyuşturucu madde kullanımının zararları anlatıldı.

Uyuşturucu satışının kazanç değil, büyük bir kayıp olduğunu belirten Öğer, “Madde kullanımının sadece kullanıcıya değil, bütün topluma zararı vardır. Uyuşturucu satıcılarının para kazanma ve kısa yoldan zengin olma hırsı, onları felakete sürüklüyor. Empati kuramamanın bireyi gözü dönmüşlüğe götürdüğü, denetim ve bilinç yetersizliğinin maddeye kolay ulaştırdığı, cehaletin madde satımında büyük bir etken olduğu gerçektir.” dedi.

CEZAEVİNDE SUNUM

Cezaevlerinin, yanlışların gözden geçirildiği mekânlar olduğuna değinen Öğer, “Bir başkasının, aile fertlerimize yapacağı olumsuz davranışı kabul etmiyorsak aynı şekilde başka insanların ailelerine karşı tavrımız da aynı olmalıdır. Onların da bizim gibi oldukları gerçeğini unutmamalıyız. Unutulmamalıdır ki, cezaevleri yanlışları gözden geçirip tefekkür etme yerleridir. Hatalardan dönme, hayata sıfırdan başlama mekânları olmalıdır. İyi bir birey ve ebeveyn olma yerleri olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi