Manisa’da armut ağacı Kasım'da ikinci kez meyve verdi

Manisa'nın Kula İlçesi'nde yaşayan İbrahim Şener'in bahçesindeki armut ağacı, ikinci kez hem de Kasım ayında meyve verince şaşkınlık yarattı. Bu durum hava değerlerinin normalin üzerinde seyretmesine bağlandı.

Manisa’da armut ağacı Kasım'da ikinci kez meyve verdi

Akgün Mahallesi 70 Sokak 5 numarada oturan İbrahim Şener'in bahçesindeki armut ağacı, Kasım'da meyve verince şaşırttı. Sadece iki dalında 16 armudun bulunduğu ağacı gösteren Şener, Ağustos ayında ağaçtan ürün aldıklarını bu mevsimde güzel bir sürprizle karşılaştıklarını söyledi. Şener ayrıca ağacı üç yıldır aşılama yöntemiyle yetiştirdiğini dile getirdi.

Şener'in arkadaşı Ender Yalçın da "Misafirlik için arkadaşımın evine gitmiştim. Armudun Kasım ayında meyve verdiğini görünce çok şaşırdım. Armut ağacı normalde yılda bir defa meyve verir. Ama bu ağaç bir yıl içinde ikinci defa meyve verdi" dedi.

NEDENİ AŞIRI SICAKLAR

Kula İlçe Tarım Gıda Hayvancılık Müdürü Bilgin Sarısu, "Son yıllarda hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Önceki yıllarda Kula'da Kasım ayı başında kar yağışı olurdu. Bu yıl hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Dolayısıyla hava sıcaklıklarının düşmemesi sebebiyle kış dönemine girmesi gereken bitkiler, fizyolojik bozukluklar gösterilebiliyor. Bu durum da bunun örneklerinden biri" dedi.

Kaynak: DHA