Görüş Bildir

Mardin’de “Teknoloji ve İnovasyon Eğitim Kampüsü” açılıyor

Türkiye’de sadece Ankara ve İskenderun’da bulunan Teknokent Koleji’nin Mardin’de kurulması için ilk adım atıldı.

Mardin’de “Teknoloji ve İnovasyon Eğitim Kampüsü” açılıyor

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Türkiye’de sadece Ankara ve İskenderun’da bulunan Teknokent Koleji’nin Mardin’de kurulması için önemli bir adım attı. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, fen ve teknoloji lisesi, görsel sanatlar ve spor lisesi, turizm ve otelcilik lisesi, spor tesisleri, bilim sanat merkezini barındıran kolejin, bölgedeki eğitime ciddi bir katkı sağlaması öngörülüyor.

Teknokent Koleji Mardin Kampüsü Yatırım Projesi hakkında DİKA ve kolej yetkilileri arasında bir toplantıda gerçekleştirildi. Toplantıda projenin detayları konuşularak, ajansla işbirliği öngörüldü.

Kampüsün kurulması sürecinde DİKA’nın danışmanlık hizmetlerini yürüterek projenin bir an önce hayata geçmesini sağlamayı hedefliyor. DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, eğitimin en büyük yatırım olduğunu vurgulayarak, eğitim olanaklarını artırmanın bölgenin kalkınmasında ciddi bir fark yaratacağını dile getirdi.

Altındağ, “Nitelikli eğitim anlayışıyla 5 bin öğrenciye eğitim verme hedefiyle yola çıkan Teknokent Koleji eğitim programının ana amacını özellikle tıp, mühendislik ve bilişim alanlarında bazı temel yeterliliklerin kazandırması oluşturmaktadır. İnovatif ve yenilikçi bir eğitim anlayışından hareketle öğrencilerin sadece üniversite sınavına değil, üniversite ve iş hayatına hazır olmalarını sağlayacak gerekli altyapı ile lise eğimini tamamlamaları hedeflemektedir.” Dedi.

50 milyon TL’lik yatırımla Mardin’de Teknokent Koleji açılmış olacak. Artuklu Kampüsü, Aziz Sancar Kampüsü, Hüma Kampüsü, Teknokent Yaşam Kompleksi ve El Cezeri Kampüsü adlarıyla 5 farklı kampüsü içeren kolejin sadece Mardin’den değil, çevre illerden de öğrenciye ev sahipliği yapması bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi