Görüş Bildir

Mardin'deki terör saldırısı

AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanlığı önünde nöbet tutan güvenlik görevlileri ile polis lojmanlarına yönelik saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında 9 kişi yakalandı.

Mardin'deki terör saldırısı

Mardin'de, AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanlığı önünde nöbet tutan güvenlik görevlileri ile polis lojmanlarına yönelik terör saldırısına ilişkin 9 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 30 Ekim akşamı AK Parti ilçe binası önünde nöbet tutan polisler ve Tepebaşı Mahallesi'ndeki polis lojmanlarına teröristler tarafından el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında ilçedeki bazı adreslere operasyon düzenledi.

SALDIRININ FAALLERİ Mİ?

Operasyonda, saldırılarla bağlantılı olduğu belirlenen 9 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Teröristler tarafından AK Parti İlçe Başkanlığı önünde nöbet tutan güvenlik görevlileri ve Tepebaşı Mahallesi'ndeki polis lojmanlarına el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştı. Saldırıda, AK Parti ilçe binası önünde nöbet tutan 3 güvenlik görevlisi yaralanmıştı. Kızıltepe Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikesi bulunmadığı açıklanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi